• Startbalk_001.jpg
Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson

Träna med The Mauler. Föreläsning: The Mauler – karriären och sporten

Alexander ”The Mauler” Gustafsson tillhör Sveriges absolut hetaste idrottsstjärnor just nu. Som en av världens främsta utövare av MMA, Mixed Martial Arts, har han siktet inställt på en titelmatch i lätt tungvikt. Gustafsson började träna boxning vid tio års ålder och upptäckte MMA som tjugoåring. Nu, tio år senare, är Alexander Gustafsson en av sportens fixstjärnor. 

Frida Boisen

Frida Boisen

Föreläsning: Nå dina mål med sociala medier

Hon har utsetts till världsmästare i sociala medier, Sveriges bästa digitala ledare och en av landets mäktigaste personer. Frida Boisen är dessutom en av landets mest populära föreläsare, en bästsäljande författare och har en gedigen publicistisk bakgrund som chefredaktör och ansvarig utgivare. Frida Boisen har ett unikt innovativt perspektiv på hur du slår igenom mediebruset och bygger framgångsrik affärsutveckling med nya digitala möjligheter.

Tony Irving

Tony Irving

Dansa dig lycklig. Föreläsning: Life, Love & Passion

Tony Irving är mest känd som den karismatiske juryordföranden i TV-programmet Let’s Dance. Han har även gjort starkt intryck och stor succé som radioprogramledare, tidigare i radioprogrammet ”Irving i P4” och nu i ”Äntligen lördag” på Mix Megapol. Med sin brittiska accent och sin färgstarka stil har Tony blivit en folkkär profil med många järn i elden. Dansen är och har varit en stor del av Tonys liv. Tony har tävlat i dans i tjugo år, men har även intagit rollen som domare och kommentator, han har även drivit dansskola och undervisar i dans.

Martin Lidberg

Martin Lidberg

Brottarträning

Tidigare världsmästare i brottning som idag arbetar som hälsocoach. Martin är certifierad fystränare och mentalcoach och en mycket eftertraktad inspiratör. Han har vunnit Let’s Dance, Superstar och Mästarna Mästare. Han har också medverkat som programledare och personlig tränare i flertalet TV-program, samt varit Aftonbladets hälsocoach i många år.

Sabina Dalfjäll

Sabina Dalfjäll

Kampfys. Föreläsning: När målen blir verklighet, Peptalk – kost & träning

Professionell yrkesdansare och koreograf, fd basketspelare på elitnivå, tränare i Biggest Loser, Nike Master Trainer och sportmodell. Mångsidiga Sabina Dalfjäll undervisar proffsklasserna på Balettakademin, leder gruppträning och pt-pass på Fightbox, och tränar både thaiboxning och crossfit.

Mårten Nylén

Mårten Nylén

Challenge Yourself.  Föreläsning: Den avgörande faktorn. Workshop: Bygg din egen handlingsplan

Tränare, coach och inspiratör som förändrar liv och skapar leenden på samma gång. Mårten har en livslång och varierad idrottsbakgrund inom sport och träning och coachar idag både elitidrottare och motionärer. Han är bland annat känd som en av huvudtränarna i fyra säsonger av Biggest Loser Sverige och som programledare och expertkommentator i Ninja Warrior.

Järvsö Bergscykel Park

Järvsö Bergscykel Park

XC – CrossCountry

De erfarna instruktörerna från Järvsö Bergscykel Park guidar till vardags cyklister på alla nivåer genom downhill-leder i varierande svårighetsgrad. På BollnäsEss tar de dig med på CrossCountry-cykling i terrängen på Bolleberget och ger dig tips och råd på vägen.

Emma Johansson

Emma Johansson

Functional Moves®, Functional Moves Outdoor, Powerstrike Forza, Box, Core

Emma är instruktören som ger dig lusten att träna och aldrig sluta. Med sitt idérika sätt att instruera fylls hennes klasser med kraft, styrka och personlighet. Hon är tydlig och har en utstrålning och energi som ingen kan undgå att smittas av. Emma har varit instruktör sedan 1990 och har ett brett register. När du besöker Emmas klasser vet du aldrig vad som kan hända!

Jenny Ahlin

Jenny Ahlin

Procedos Platform 9,  Foamrolling, Grit™Strength

Jenny Ahlin har arbetat i träningsbranschen i 17 år och är en uppskattad utbildare, personlig tränare och gruppträningsinstruktör. Hon är Master trainer och utbildar för Procedos, TRX, ViPR och TriggerPoint. Med fokus på att hjälpa människor till en hälsosam livsstil driver Jenny även företaget Magnify Life och arbetar med individuell coachning, gruppträning, utbildningar och träningsweekends.

Jimmy Lidberg

Jimmy Lidberg

Brottarträning. Föreläsning: Mål som motivation

Jimmy har ägnat sig åt idrott och träning i alla dess former i hela sitt liv. Redan under sin mycket framgångsrika brottarkarriär med medaljer från EM, VM och OS, tio SM-guld och etta i världsrankingen två gånger, utbildade Jimmy sig till tränare. Idag driver han företaget Holli.se, är fystränare för Hammarbys allsvenska fotbollslag och arbetar som PT, föreläsare med mera.

Matthew Griffiths

Matthew Griffiths

Ride with your heart, Procedos 3D Metrics. Föreläsning: Movement variability is the future

Matthew Griffiths är tränare, utbildare och ambassadör för flera stora aktörer i tränings- och hälsobranschen. Med Göteborg som utgångspunkt och världen som arbetsfält utvecklar han träningskoncept och föreläser. Nya uppdrag för i år är bl a som Master Trainer för Procedos och ansvarig fyscoach för GöteborgsOperans Danskompani.

Markus Torgeby

Markus Torgeby

Nattlöpning, Löpteknik med Torgeby, Löpning med hjärta. Föreläsning: Löparens hjärta

Löparen som vid 20 års ålder lämnade allt och bosatte sig i en kåta i de jämtländska skogarna i hela fyra år. Markus Torgeby har skrivit boken Löparens Hjärta om åren i skogen och är idag en populär föreläsare. Han tränar några av de bästa löparna i världen och ser löpning som ett sätt att bygga frihet.

Åsa Fornander

Åsa Fornander

Barre Move, AfHo®, Dance Detox, Bodybalance®, Jazz, Street

Dans- och träningsprofilen Åsa Fornander har skapat de två egna koncepten AfHo® och Barre Move (tillsammans med Maria Olofsson). I år lanserar Åsa sin senaste nyhet Dance Detox. Åsa är Nike Master Trainer och utöver sina egna koncept undervisar hon fria dansklasser och danslektioner, Bodybalance™ och rörlighetsklasser. Med Stockholm som bas undervisar Åsa på Sats och House of Shapes till vardags men arrangerar även dansretreats och återkommande dans- och träningsresor till New York.

Jim Berg

Jim Berg

Fibonacci Fun, Les Mills Sprint™. Föreläsning: Dare to be great

Jim utbildar instruktörer i spinning/cykling med fokus på wattbaserad cykling i egna företaget iMEiT, som ambassadör och presentatör åt Polar, och som Trainer åt LesMills Nordic i RPM, Sprint och Bodybalance. Jim håller föreläsningar och inspirationsklasser/workshops inom träning och hälsa med fokus på konditionsidrott. Han är Team Manager och tävlar för Giro Cycle Team i landsvägscykling på nationell elitnivå i Sverige.

Anna Hammarström

Anna Hammarström

Functional Moves®

Anna Hammarström har verkat i träningsbranschen i närmare 20 år. I grunden har hon en fil. kand. examen i Hälsopedagogik med inriktning beteendevetenskap och ett flertal fortbildningar inom ledarskap, personlig utveckling, gruppträning och personlig träning. Anna driver och utvecklar träningsverksamheten i Bollnäs kommun. Hon har genom åren ansvarat för framtagande och lansering av flera träningskoncept och är konventansvarig för BollnäsEss.

Cecilia Gustafsson

Cecilia Gustafsson

Holistic Floorwork, Freepower, Soma Move®, Yin Yoga. Föreläsning: Hållbar framgång

Entreprenör, föreläsare, utbildare, instruktör och inspiratör. Cecilia Gustafsson driver företaget Holistic Training. Hon skapar och utvecklar träningskoncept såsom Soma Move, Holistic Floorwork och Freepower, arrangerar Holistic Camps och events, och verkar både utomlands och i hemmastudion i Järvsö.

Kristina Andersson

Kristina Andersson

Föreläsning: Kasta ut vågen. Kostmyter och tankevurpor. Peptalk – kost & träning

Kristina Andersson är näringsfysiolog, föreläsare, författare och inspiratör. Hon drivs av fascinationen över hur vi, genom vår livsstil, kan påverka vår kropps funktion. Att bry sig om vad man äter handlar inte om att vara smal eller tjock utan om att ge kroppen de byggstenar den behöver för att fungera optimalt. Kristinas filosofi är en enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val.

Charlotte Granström

Charlotte Granström

Army Fitness®

Charlotte Granström är grundare och ansvarig ägare av Army Fitness®, som hon skapade för att få människor att utvecklas genom samarbete och kommunikation under träningspassen och uppleva något mer än ”bara” träning. Charlotte är även personlig träningscoach och utbildad brandman med specialistkompetens förebyggande säkerhetsarbete.

Stefan Silfvergren

Stefan Silfvergren

Army Fitness®

Stefan Silfvergren har över 40 års erfarenhet från träning och tävling inom en rad idrotter och arbetar vid sidan av Army Fitness som löpteknikcoach, personlig tränare och kostrådgivare. För Stefan handlar idrott och träning om balans mellan kropp och själ där målsättningen bör vara att bli fysiskt starkare och att utvecklas mentalt – ett budskap han hittar hos Army Fitness och för vidare till alla som är med.

Johan Smedberg

Johan Smedberg

Army Fitness®

Johan Smedberg arbetar som gruppchef på polisen i Stockholm. Han tycker om att arbeta med att bygga gruppkänsla, få deltagarna att jobba tillsammans och stötta varandra. Johan ser utomhusträning som den ultimata träningsformen då det ger frisk luft, naturupplevelse och allsidig träning samtidigt, och får allt detta genom Army Fitness.

Veronica Jäderlund

Veronica Jäderlund

Floating Mind, Run. Play. Yoga

Veronica är yogalärare, personlig tränare och löpcoach med examen i folkhälsovetenskap. Utöver sina klasser och PT-kunder är Veronica skribent och yogalärarprofil för Yoga World. Med erfarenhet som gruppträningsinstruktör sedan 2008 har hon presenterat klasser på konvent runt om i Norden. Hennes klasser sammanfattas med svett, glädje och autenticitet, oavsett om det är yoga, löpning, dans eller skivstång hon instruerar.

Linus Johansson

Linus Johansson

Soma Move®, Calisthenics – Unilateral Foundation. Workshop: Systemisk rörlighet. Föreläsning: Målet med livet

Linus är fysioterapeuten som arbetar med den mänskliga kroppens funktion i fokus. Som formgivare och författare har han flera boktitlar och varumärken i bagaget. Linus är också en populär föreläsare, inspiratör och utbildare. Han reser över hela landet för att sprida kunskapen om rörelse och dess fördelar.

Elin Wennman

Elin Wennman

Maxpuls, Get trained not drained, Optimal energi

“När passionen blir ens jobb och jobbet blir ens liv, då kan det inte annat än bli bra” så beskriver Elin både sitt jobb som instruktör, utbildare, presentatör och arbetet hos Polar Sweden. Hennes genomtänkta klasser tummar aldrig på varken upplevelse eller kvalité. Elins signum som presentatör är den totala närvaron och värmen hon sprider.

Magdalena Mattes

Magdalena Mattes

Prova på rullskidor

Magdalena Mattes är certifierad skidcoach genom Svenska Skidförbundet och har många års erfarenhet av att coacha skidåkare på olika nivåer – från nybörjare som aldrig stått på ett par längdskidor till erfarna Vasaloppsåkare. Magdalena är en skicklig skidpedagog som hjälpt många att utveckla sin teknik och träning.

Annika Lans

Annika Lans

KettleKombo, FYS, Soma Mind®

Annika arbetar som legitimerad sjukgymnast och tränare på Bollnäs Sporthall. Hon har en idrottslig bakgrund inom skidorientering, orientering och multisport på elitnivå. Annika är en skicklig och omtyckte instruktör med många års erfarenhet av att leda grupper i olika former av träning.

Elin Larsson

Elin Larsson

Zone24, Nordic Extreme™

Elin är personlig tränare och instruktör i verksamheten på Bollnäs Sporthall och har flera tusen timmars erfarenhet med kunder. Elin är dessutom utbildad hälsopedagog, kostrådgivare och certifierad NLP-coach. Hon instruerar i de flesta gruppträningsformer. Sin stora passion och sitt brinnande intresse för träning tar Elin med sig in i varje träningspass.

Lina Schols

Lina Schols

After Work Run, Myrmarksintervaller, Vildmarksrundan

Lina Schols har sin idrottsliga bakgrund inom orienteringen men fokuserar idag på upplevelsebaserad löpning i skog och fjäll. Vid sidan av sitt arbete som idrottslärare driver hon Vildmarkslöparna i Hälsingland som inspirerar såväl nya som erfarna löpare till löpning i hälsingenaturen.

Johanna Björklund Hansson

Johanna Björklund Hansson

After Work Run, Myrmarksintervaller, Vildmarksrundan

Johanna har en bakgrund som lagidrottare men ägnar numera mycket tid åt löpning, gärna långt och helst i skogen eller fjällen. Vid sidan av sitt arbete som idrottslärare driver hon Vildmarkslöparna i Hälsingland som inspirerar såväl nya som erfarna löpare till upplevelselöpning i hälsingenaturen.

Anneli Wigren

Anneli Wigren

CoreStrength

Anneli har över 20 års erfarenhet från träningsbranschen och är en mycket rutinerad och omtyckt gruppträningsinstruktör. Hon arbetar i instruktörsteamet på Bollnäs Sporthall där hon inspirerar sina deltagare att våga utmana sig själva i flera olika gruppträningsformer. Hon brinner för träning och ett aktivt liv, och har en idrottslig bakgrund inom bland annat orientering.

Hanna Rosen

Hanna Rosén

Soma Move®, Release®, Holistic Floorwork

Hanna är utbildad danslärare med många års erfarenhet av undervisning. Hon koreograferar dansföreställningar, musikdramatiska uppsättningar såväl som modeshower och danskoncept. Hanna instruerar flera olika gruppträningsformer såsom dans, funktionell träning och rörlighet. Hon studerar just nu till leg fysioterapeut.

Emelie Jönsson

Emelie Jönsson

Mermaid Fitness

Emelie och hennes kollegor på Holjebadet i Olofström är de första i Sverige som instruerar det unika Mermaid Fitness-passet. Emelie leder flera olika träningsformer på land och i vatten och älskar att inspirera både barn och vuxna i sitt arbete som simlärare och instruktör.

Marco Gustavsson

Marco Gustavsson

Mermaid Fitness

Marco och hans kollegor är de första i Sverige att instruera det unika Mermaid Fitness-passet. Marco är personlig tränare och instruktör i flera olika träningsformer på land och i vatten på Holjebadet i Olofström där han arbetar som badmästare.

Anders Malmberg

Anders Malmberg

3 höjdare på Bolleberget

Höga höjder, adrenalin och entreprenörskap. Anders Malmberg är en hängiven bergsklättrare som älskar utmaningar på hög höjd såsom fallskärm och paramotor. Han äger och driver bland annat den nya äventyrsparken Orbaden Zip & Climb, ett populärt resmål i Hälsingland för äventyrslystna.

Dennis Malmberg

Dennis Malmberg

3 höjdare på Bolleberget

Dennis Malmberg är en rutinerad bergsklättrare och äventyrare som bestigit Aconcagua och Mont Blanc. Som entreprenör äger och driver bland annat den nya äventyrsparken Orbaden Zip & Climb, ett populärt resmål i Hälsingland för äventyrslystna.

Team Klättring

Bollnäs klätterklubb

3 höjdare på Bolleberget

Instruktörerna från Bollnäs klätterklubb har lång erfarenhet både som utövare av sporten och som instruktörer för klättrare på olika nivåer. Ta chansen att med hjälp av dem lära dig klättringens grunder och bli guidad genom leder i flera olika svårighetsgrader.