Presentatörer
Mustafa Mohamed

Mustafa Mohamed

Mustafa ”Musse” Mohamed har varit Sveriges främste långdistanslöpare på herrsidan sedan tidigt 2000-tal. Han har sprungit två OS-finaler, tre VM-finaler, tagit tre EM-medaljer och 25 SM-guld. På BollnäsEss möter du honom i löpträningspass och en föreläsning som ger en inblick i hur han som mångårig aktiv elitlöpare håller kärleken till löpning levande.

Thomas Di Leva

Thomas Di Leva

Thomas Di Leva är en av Sveriges största offentliga profiler. Vid sidan av sin långa artistkarriär ger Thomas även sedan 20 år tillbaka kurser i meditation och personlig utveckling. Thomas Di Leva är dessutom en mycket uppskattad föreläsare som alltid levererar en total närvaro och en stark och innehållsrik upplevelse till sin publik. Inspiration och motivation är alltid huvudingredienserna tillsammans med en stor portion humor.

Cecilia Gustafsson

Cecilia Gustafsson

Entreprenör, föreläsare, utbildare, instruktör och inspiratör. Cecilia Gustafsson driver företaget Holistic Training. Hon skapar och utvecklar träningskoncept såsom Soma Move, Soma Mind, Organic Bodywork, Afropowerdance med flera. Hon arrangerar events och verkar både utomlands och i hemmastudion i Järvsö.

Olof Röhlander

Olof Röhlander

Olof Röhlander är en av Sveriges bästa föreläsare med flertalet talarutmärkelser. Han är författare, mental tränare, certifierad coach och har en bakgrund inom idrotten som elitsatsande bordtennisspelare och mental tränare för Svenska Bordtennislandslaget och Örgryte Fotboll. I sommar debuterar han som sommarpratare i Sveriges Radio P1.

Petra Månström

Petra Månström

Petra Månström är journalist, löparcoach, influencer och författare. Hon driver bland annat Maratonpodden som är Sveriges största podd om uthållighetssporter. Hennes egen blogg fick pris för 2017 års bästa löparblogg och Petra har utsetts till superkommunikatör och är en av sportbranschens mest inflytelserika personer. Hon är i höst aktuell med sin tredje bok: Smartare löpning – 100 löparhacks för roligare rundor och träning. Hör Petra föreläsa och följ med på hennes löppass fulla av pepp och inspiration under BollnäsEss.

Tobias Karlsson

Tobias Karlsson

Med glimten i ögat, en stor portion humor och ännu mer tålamod har Tobias Karlsson lärt både stjärnor och vanliga Svenssons att dansa. Hans brinnande passion för dansen mjukar upp även de stelaste höfter, och han är en internationellt hyllad artist och strålande entertainer. Tobias utsågs till Årets Talare 2016. Under sina 16 säsonger i Let’s Dance har han fört fram en rad kvinnor till stordåd. Låt honom inspirera dig på BollnäsEss!

Jessica Clarén

Jessica Clarén

Jessica är en eldsjäl i träningsbranschen och har genom åren alltid strävat efter att vara nytänkande. Hon är ambassadör för Scott och Nike samt utbildare för Technogym. Jessica har satsat stort på att få in fler tjejer i cykelsporten. 2013 grundade hon She Rides community och är utvald som Strong Her ambassadör. Hon är dessutom en av Sveriges mest lästa och mest inflytelserika träningsbloggare. Jessica bygger cykelutbildningar och utvecklar konceptklasser med världen som arbetsplats, och är numera också tävlingscyklist.

Martin Tunhag

Mikael Svensson

Mikael Svensson är ett välkänt ansikte i utbildningskretsar och ingår sedan många år tillbaka i The Academys utbildningsteam. Han driver eget företag och är aktiv som personlig tränare och hälsokonsult på Crossfit Nordic i Stockholm. Mikaels specialområde är fysträning och han har genom åren tränat motionärer och idrottare på både elit- och amatörnivå. På BollnäsEss möter du Micke i de populära inslagen Ryggskolan och Functional Fitness, och han inspirerar dig gärna i hur du kan göra din passion för träning till ett yrke i inslaget Meet & Greet.

Emma Igelström

Emma Igelström

Hon är en av Sveriges främsta simmare genom tiderna, med sju världsrekord, fem VM-guld och tretton EM-guld bland meriterna. Idag är Emma aktiv triathlet med flera genomförda Ironman. Hon är dessutom en inspirerande föreläsare. På BollnäsEss kan du höra henne föreläsa om prestation och personlig utveckling. Hon guidar dig även in i triathlonträningens värld och leder en workshop för dig som vill simma (ännu) snabbare.

Elin Johanson

Elin Johanson

Elin Johanson är nybliven nordisk mästare i OCR. Under sin femåriga karriär som OCR-atlet på elitnivå har hon tagit fina placeringar på både EM och VM. Hennes idrottsliga bakgrund finns inom ridsport och cykling – hon är bland annat trefaldig svensk mästare i Mountainbike 4X. Elins nästa stora OCR-mål är VM i England i oktober – men först kommer hon till BollnäsEss för att instruera och coacha dig i hinderbaneteknik som ambassadör för Tough Race Sweden.

Calle Sterner

Calle Sterner

Som proffsdansare i Let’s Dance blev Calle Sterner känd för den stora publiken. Denna multibegåvade dansare med ojämförbar karisma, på och utanför scenen, kan trollbinda en publik med sin egen dans och har förmågan att med skrattet som främsta redskap få vem som helst att känna sig duktig på dansgolvet.

Kinga Sebestyén

Kinga Sebestyén

Kinga Sebestyén är Master Trainer och ambassadör för Kangoo Jumps i fem europeiska länder. Med hemlandet Rumänien som bas arbetar hon sedan 10 år tillbaka heltid med att utveckla konceptet, utbilda instruktörer och inspirera tränande i de olika Kangoo-koncepten. ”Ingen kan ha tråkigt medan man hoppar” säger Kinga. Testa du med!

Johan Olsson

Johan Olsson

VM-guldet i Val di Fiemme efter 35 kilometers solokörning är ett av de råaste loppen i skidhistorien, och det var också det som bidrog till Johan Olssons bragdguld 2013. Under elitkarriären han hann också ta ett individuellt OS-silver och OS-guld i stafett tillsammans med bland andra Anders Södergren. Johan Olsson arbetar idag som tränare för svenska herrlandslaget och som coach och föreläsare i eget företag.

Monika Lejman

Monika Lejman

Med sin sprudlande personlighet, breda utbildning och gedigna bakgrund inom dans och träning är Monika Lejman en av Zumba-världens främsta internationella tränare med Skandinavien, Europa och Saudiarabien som några av sina arbetsplatser. Hon är Mastertrainer för Strong by Zumba®, Zumba Educational Specialist och utbildad danspedagog.

Anders Södergren

Anders Södergren

OS-guld i stafett, två individuella VM-silver, flera stafettbrons i OS och VM samt två segrar i Holmenkollens klassiska femmil är några av höjdpunkterna i Anders Södergrens mångåriga landslagskarriär. Idag arbetar Anders Södergren som sponsorcoach för Svenska Skidförbundet. Han älskar fortfarande att både träna och tävla men gör det på en annan nivå som fd elitskidåkare.

Ingela Arrbrant

Ingela Arrbrant

Ingela Arrbrant är skapare av The House Fitness och flera olika träningskoncept. Hon är utbildad professionell dansare och har fått utmärkelsen Årets Dansare i Sverige. Ingela som arbetat både i Sverige och utomlands jobbar idag som koreograf, producent och eventkoordinator med klienter som Stockholm modecenter, Körslaget, David Lindgren med flera. Ingelas motto är #vägratråkigträning: Kom som du är, känn dig som hemma och må bra!

Jim Berg

Jim Berg

Jim arbetar som ambassadör och presentatör åt Polar och är trainer åt Les Mills Nordic i RPM®, Sprint® och Bodybalance®. Han är Team Manager och tävlar för Giro Cycle Team i landsvägscykling på nationell elitnivå i Sverige. Jim utbildar instruktörer i spinning/cykling och håller dessutom föreläsningar och inspirationsklasser och workshops inom träning och hälsa med fokus på konditionsidrott.

Felicia Öjemark Wiik

Felicia Öjemark Wiik

Felicia Öjemark Wiik arbetar som frilansande instruktör på olika gym i Hudiksvall där hon leder ett 20-tal klasser varje vecka. Felicia tror på ett brett spektra av olika funktionella träningsformer och utvecklar också själv ständigt nya varianter av träningskoncept. Ett exempel är det mycket populära och högintensiva passet SpeedJumping.

Linus Johansson

Linus Johansson

Linus är fysioterapeuten som arbetar med den mänskliga kroppens funktion i fokus. Som formgivare och författare har han flera boktitlar och varumärken i bagaget. Linus är också en populär föreläsare, inspiratör och utbildare. Han reser över hela landet för att sprida kunskapen om rörelse och dess fördelar.

Tomas Lindgren

Tomas Lindgren

Som chefsinstruktör för Tough Race Sweden har Tomas Lindgren fått hundratals hinderbanelöpare att övervinna både banans hinder och sina egna mentala spärrar. Tomas är en mycket omtyckt instruktör känd för sin energi och förmåga att få deltagare att våga testa och utmana sina gränser utifrån individuella förutsättningar. Under BollnäsEss delar han med sig av sin erfarenhet och coachar dig i hinderbaneteknik och taktik. Race with a smile!

Usama Aziz

Usama Aziz

Usama Aziz är tillsammans med Madelinn Fernandez grundare av TAUFF – världens största övnings- och kunskapsbank för funktionell par- och kroppsviktsträning. Han har mer än 30 års tränings- och tävlingserfarenhet inom olika sporter och har deltagit i två OS i brottning, gjort landskamper i boxning och var år 2010 rankad som europaetta i MMA. Usama Aziz arbetar idag som träningsinspiratör, föreläsare och produktutvecklare i träningsbranschen.

Madelinn Fernandez

Madelinn Fernandez

Madelinn Fernandez är tillsammans med Usama Aziz grundare av TAUFF – världens största övnings- och kunskapsbank för funktionell par- och kroppsviktsträning. Madelinn har praktiserat kampsport sen hon var 15 år. Hon driver det egna företaget Fightingspirit där hon arbtetar som personlig tränare och instruktör. Madelinn är av Sveriges tre Nike Master Trainers, hon coachar på CrossFit Solid i Stockholm och jobbar ofta på träningsresor och event runt om i Sverige och internationellt.

Emma Lindblom

Emma Lindblom

Emma Lindblom är idrottsnutritionist, legitimerad dietist, har en mastersutbildning i Exercise Science och är utbildad personlig tränare. Efter en löparkarriär på elitnivå och många års studier och egenföretagande i USA bor Emma idag i Stockholm där hon arbetar bland annat på Riksidrottsförbundet med elitidrottare men även med motionärer samt föreläser hos företag och inom idrotten. Hon är skribent på Runner’s World och har även skrivit flera böcker om mat för tränande.

Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson är personlig tränare i verksamheten på Bollnäs Sporthall, där han coachar klienter både individuellt och i grupp. Han har en bred kunskap inom idrottsområdet och är specialiserad inom bland annat testmetodik, prestationsanalys, och konditionsträning. Emil har en filosofie magisterexamen i idrottsvetenskap med inriktning prestationsutveckling mot elitidrott, och har arbetat med träning och matchanalyser mot elitbandyn.

Elin Wennman

Elin Wennman

Elins signum som presentatör och ledare är den totala närvaron och värmen hon sprider. Kunskapen och erfarenheten av över tio år inom träningsbranschen som konceptutvecklare, utbildare och instruktör genomsyrar hennes genomtänkta klasser som aldrig tummar på varken upplevelse eller kvalitet. När Elin inte arbetar med att dela kunskap kring pulsbaserad träning för Polar Sverige jobbar hon som mycket uppskattad instruktör och personlig tränare på SATS i Stockholm.

Anneli Wigren

Anneli Wigren

Anneli har över 20 års erfarenhet från träningsbranschen och är en mycket rutinerad och omtyckt gruppträningsinstruktör. Hon arbetar i instruktörsteamet på Bollnäs Sporthall där hon inspirerar sina deltagare att våga utmana sig själva i flera olika gruppträningsformer. Hon brinner för träning och ett aktivt liv, och har en idrottslig bakgrund inom bland annat orientering.

Camilla Silver

Camilla Silver

Camilla Silver är en mycket omtyckt, ödmjuk och erfaren yogalärare som i närmare 20 år undervisat grupper i olika former av yoga, meditation, stresshantering och personlig utveckling. Hon leder även workshops runt om i Sverige och utomlands och driver till vardags Stark Yogastudio i Ljusdal och Hudiksvall. Följ med på hennes stärkande och återhämtande yogaklasser under BollnäsEss.

Isabelle Badéa

Isabelle Badéa

Isabelle Badéa är en uppskattad gruppträningsinstruktör med 12 års erfarenhet och stor passion för att inspirera sina deltagare. Med energi, glädje och tydlighet vill hon få dig att testa dina gränser, oavsett vilken träningsform det är hon undervisar i. Under BollnäsEss tar hon med dig på två av Kangoo Jumps utomhuskoncept: Kangoo Run och Kangoo Bootcamp. Ett måste för dig som älskar att testa nya träningsupplevelser utomhus!

Nicole Kühn

Nicole Kühn

Nicole Kühn är en riktig powerwoman som arbetat professionellt i träningsbranschen i många år på olika anläggningar i hemlandet Tyskland. Till Sverige kommer hon nu som en i Shadowboxers Master Trainer-team för att inspirera dig till att flytta dina gränser och känna kraften i denna träningsform som har sin Sverigepremiär på BollnäsEss!

Lee Oborovski

Lee Oborovski

Lee Oborovski är Master Trainer för Shadowboxer med många års erfarenhet av att leda gruppträningsklasser både hemma i Tyskland och utomlands. Han har en bred bakgrund inom olika träningsformer vilket gör honom till en mångsidig instruktör. Han startade faktiskt som dansare med en professionell karriär innan han hittade hem i kampsporter såsom kickboxning och boxning.

Kathleen Baum

Kathleen Baum

Kathleen är Elite Trainer för Shadowboxer och har 15 års erfarenhet från fitnessbranschen som instruktör och chef. Hon är ett energiskt kraftverk med sol i hjärtat och motiverar sina deltagare genom att dela med sig av sin passion och power, och erbjuda en unik träningsupplevelse.

Annika Lans

Annika Lans

Annika arbetar som legitimerad sjukgymnast och tränare på Bollnäs Sporthall. Hon har en idrottslig bakgrund inom skidorientering, orientering och multisport på elitnivå. Annika är en skicklig och omtyckt instruktör med många års erfarenhet av att leda grupper i olika former av träning.

Joakim Olsson

Joakim Olsson

Joakim Olsson är cykelinstruktör och guide på Järvsö Bergscykel Park där han både coachar nybörjargrupper och ger privatlektioner på avancerad nivå för erfarna cyklister. Han är aktiv i tävlingsformen enduro, som kombinerar adrenalinfylld downhillcykling med crosscountry. I år är Joakim och teamet från Järvsö Bergscykel Park tillbaka på BollnäsEss med XC-pass som ger dig nya utmaningar längs banan och extra fokus på teknik.

Elin Larsson

Elin Larsson

Elin Larsson är personlig tränare I verksamheten på Bollnäs Sporthall och har flera tusen timmars erfarenhet med PT-kunder. Elin är utbildad hälsopedagog, kostrådgivare och certifierad NLP-coach. Hon instruerar i de flesta gruppträningsformer och tar med sig sin stora passion och brinnande intresse för träning in i varje pass.

Nils Agnér

Nils Agnér

Nils Agnér arbetar som cykelinstruktör och guide på Järvsö Bergscykel Park där han coachar cyklister på alla nivåer såväl uppför som nedför backar och stigar. Han är aktiv i tävlingsformen enduro, som kombinerar adrenalinfylld downhillcykling med crosscountry. I år är Nils och teamet från Järvsö Bergscykel Park tillbaka på BollnäsEss med XC-pass som ger dig nya utmaningar längs banan och extra fokus på teknik.

Torbjörn Svensk

Torbjörn Svensk

Torbjörn Svensk har en bakgrund som elitsimmare och har i över 30 år tränat och undervisat barn, ungdomar och vuxna i simning och simteknik. Han arbetar idag som utbildare för Svenska Simförbundet, är verksamhetsansvarig för Bollnäs Simsällskap, coachar triathleter och swimrunners samt arrangerar tränings- och hälsoevent via Simexperten, som han driver. Torbjörn är dessutom utbildad fystränare via Bosön och har studerat funktionell analys och rörlighet via Aspera Education.

Mark Oogan

Mark Oogan

Mark Oogan har hållit på med idrott och träning hela livet, främst som aktiv inom kampsport och cykling. Han är Certified Natural Trainer och driver idag egna gymmet Bonobo Gym där han också leder fullsatta klasser fyllda av rörelseglädje i olika former. Han mixar gärna koordination, rörlighet, balans, rytm och styrka. Mark är också en del av Team RAD.