Klasser

Klasser 2018

KOMBINATIONSPASS

TriathlonXplore

Emma Igelström
Allt fler upptäcker triathlon, både som prestationsidrott och som ett sätt att variera sin konditionsträning. Under lördagsförmiddagen har du chansen att känna på hur det är att köra tre grenar i en följd. Vi inleder med simträning i bassängen, kör ett cykelpass i spinningsalen och avslutar med löpning utomhus. Ironman-atleten och fd världsrekordhållaren i simning, Emma Igelström, coachar dig genom de olika momenten.

 

INOMHUS

Balett Balance

Monika Lejmann
En klass som överför balettens klassiska grunder till 2000-talets effektiva träningsmål. Här utvecklar du mjukhet, flexibilitet, balans och styrka i ett flow, utan pauser och mellansnack, till skön dubstep-musik. Klassen körs utan stång och passar både dig som är nybörjare och dig som testat tidigare.

Buggaloo

Ingela Arrbrant
Vill du bugga, men ha chansen att göra det utan partner? Grattis, då har du hittat helt rätt! I detta svettiga fitnesspass med kondition som fokus tränar du till härlig dansant musik, och lär dig roliga stegkombinationer och koreografier, som du även kan använda när du dansar bugg som pardans.

Core Strength

Anneli Wigren
Ett styrketräningspass för hela kroppen med extra fokus på bålstabilitet. Vi använder vår egen kropp som motstånd och jobbar i ett härligt flow av olika övningar kring steplådan. Ett otroligt uppskattat pass som ger dig effektiv träning och bygger din styrka från grunden.

Flowstation

Felicia Öjemark Wiik
Ett kraftfullt och mjukgörande pass där hela kroppen jobbar i långsamma rörelser i ett flöde med musiken. Denna träning bygger upp ditt inre fokus samtidigt som du stressar av och ökar din smidighet. Ett pass för alla!

Functional

Anneli Wigren
Ett riktigt all inclusive-pass! Funktionell styrketräning som mixas med kortare pulstoppar. Upplägget har en progression som gör det roligt och utmanande men samtidigt enkelt för dig att anpassa träningen utifrån dina förutsättningar. Functional bygger upp din styrka inifrån och skapar stabilitet och balansering i kroppen.

Hej då, stelhet!

Mark Oogan
Passet för dig som vill ha lite mer rörlighet i livet. Utmärkt för dig som känner dig lite stel, kanske sitter för mycket, vill nå din fulla potential eller bara vill få en skön wow-känsla i kroppen. Vi använder oss av foamrollers och bollar för skön självmassage och för att släppa spänningar.

Hip-Hop Fitness

Ingela Arrbrant
Ett grymt fitnesspass för ben, rumpa och lår! Hip-Hop Fitness fokuserar på att bygga en stark kropp till skön Hip-Hop-musik. Här jobbar vi lågt nere och maxar musklerna. Stilen är något lugnare men Hip-Hop Fitness är fortfarande ett pass där pulsen ökar och musklerna jobbar maximalt. Rör dig till sköna rytmer, och framför allt, ha roligt! Nu kör vi… YO-YO!

Holistic Medley

Cecilia Gustafsson
En unik konventklass skapad av Cecilia Gustafsson speciellt för BollnäsEss 10-årsjubileum. En exklusiv träningsupplevelse där du rör dig i ett flöde genom flera av de klasskoncept som Cecilia skapat och utvecklat genom åren: Organic Bodywork, Soma Move, Freepower, Afropowerdance, Soma Mind och kanske något mer… Välkommen barfota!

Kangoo Power™

Kinga Sebestyén
Med Kangoo Jumps-skor på fötterna får du studs i steget och glädjerus i sinnet. Utmana din kondition, koordination, balans och styrka i denna Master Class med internationella Kangoo-tränaren och konceptutvecklaren Kinga Sebestyén. De speciella trampolinskorna finns i begränsat antal i storlekar 34-46 och bokas i samband med att du anmäler dig till klassen.

Les Mills Bodybalance®

Jim Berg
Avsluta BollnäsEss med ett riktigt skönt pass. Bodybalance® är en blandning av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser och poser till lugn musik gör att du känner dig centrerad och harmonisk. Ta gärna med en extra tröja för att behålla värmen under passets avslutande avslappningsmoment.

Let’s Celebrate

Tobias Karlsson & Calle Sterner
BollnäsEss 10-årsjubileum ska firas rejält, tillsammans med de perfekta partyvärdarna: proffsdansarna Tobias Karlsson och Calle Sterner. Här får du högsta feststämning i ett sprakande potpurri av danser. Let’s Celebrate!

Meditation

Thomas Di Leva
Ta dig tid att stanna upp en stund och hitta tillbaka till din egen unika energi. ”Även i träningsvärlden behövs fokus och medvetenhet om hur just du fungerar för att kunna uppnå de resultat du vill” säger Thomas Di Leva, som i över 20 år har arbetat med personlig utveckling och hållit workshops i meditation, vid sidan av sin långa artistkarriär. Ta del av hans erfarenhet och kunskap i denna workshop. Den kan vara just den paus du behöver under BollnäsEss.

Morgonyoga

Camilla Silver
En lugn återhämtande yoga, där du varsamt väcker kroppen med sköna rörelser i närvaro. Du känner dig fokuserad och energipåfylld med en mjuk känsla i kroppen. Ett rofyllt pass med betoning på återhämtning och energiboost, ahhh!

PT Cirkel

Annika Lans
PT Cirkel är ett effektivt, roligt och varierat stationsträningspass. Vi kör både med redskap och med egen kroppsvikt. Räkna med en rolig PT-timme med bästa tänkbara coachning. Annika Lans, fysioterapeut och tränare, kommer att se tillatt du känner dig både nöjd och genomtränad efter passet.

RAD Mobility

Mark Oogan
Många som tränar hårt glömmer bort hur viktigt det är med fullgod rörlighet, och vilken effekt det kan ha på din prestation. Utan fullgod rörlighet kan du exempelvis få ett förkortat löpsteg, ha svårt att ta ut simtagen i crawl och löper därmed större risk för skador. Det här är passet för dig som vill ha ytterligare ett verktyg i verktygslådan som du kan använda dig av för att kunna prestera bättre. Vi använder bollar och foamrollers, och bygger på med dynamiska rörlighetsövningar och stabilitetsträning för maximal effekt.

RetroDance

Monika Lejmann
Häng med på en nostalgiresa! RetroDance är ett dansfitnesskoncept med musik från 1970-90-talen som tema. Grundpelarna är jazzdans, balett och aerobics à la 1980-90-tal. Musikvalet höjer stämningen samtidigt som hela kroppen får en genomkörare. Du kommer inte att kunna låta bli att sjunga med i dina favorithits från förr!

Save the Last Dance…

Calle Sterner
Calle Sterner avslutar årets BollnäsEss med fullt ös och maxad energi. Har du sparat det bästa till sist? Spräng dina egna gränser och släpp prestationstänket! Dans måste inte vara snyggt, men det ska vara kul. Så darling, det blir ”Save the Last Dance” för mig!

Schlagerpuls

Ingela Arrbrant
Dansglädje i ett pass fullproppat med sköna schlagerlåtar, nya som gamla godingar! Träna upp dina muskler och gör det på ett otroligt roligt sätt. Med låtar som bland andra Fångad av en stormvind, Bra vibrationer och Blame it on the disco hittar vi den rätta stämningen på passet. Det här är party rakt igenom – välkommen in i Mello-febern!

Set Your Spirit Free

Tobias Karlsson
Att sluta när det är som roligast har alltid varit en riktigt risig idé – särskilt när du har den oefterhärmlige Tobias Karlsson på scenen och ett kokande dansgolv under dina fötter. Set your spirit free i ett pass där budskapet är solklart: Don’t stop me now – I’m having such a good time!

Shadowboxer

Lee Oborovski, Kathleen Baum & Nicole Kühn
Rock your limits! Funktionell boxträning med Shadowboxerbälte runt midjan och motståndsband i händerna. Precis som i traditionell boxträning aktiverar du hela kroppens rörelsekedja från fötter, höfter, bål och ända ut i greppet i knytnäven. Träningen är allsidig och gör dig starkare, snabbare och mer explosiv. Häng med på konceptets Sverigepremiär!

Shake & Drum

Ingela Arrbrant
Trumpinnar, eufori och ett ruskigt tempo… Nu kör vi! Shake & Drum har snabbt blivit ett favoritpass – inte minst bland killarna! – tack vare dess tempo och fighting spirit. Vi trummar med pinnarna genom hela passet och tränar till sköna och maffiga rytmer. Armar och överkropp utmanas och pulsen höjs rejält. Välkommen till ett pass fullt av tuff och riktigt rolig träning!

Soma Move®

Linus Johansson
Den starke blir mjuk och den mjuke blir stark. Soma Move® är en bra helhetsträning för styrka, flexibilitet, balans, kraft och rytm. Du kommer att röra dig atletiskt och starkt till suggestiv musik, men göra det med en avslappnad kraft – detsamma som du kan se hos en panter. Rent, enkelt och roligt.

SpeedJumping

Felicia Öjemark Wiik & Team Jumping Hudiksvall
Fullt fokus på maxad intervallträning! SpeedJumping är en högintensiv Jumping Fitness®-klass på specialdesignade studsmattor. Ett oerhört effektivt och vansinnigt roligt sätt att förbättra sin kondition, styrka och balans. Konceptet har snabbt blivit både ett givet rehabiliteringsalternativ och ett effektivt sätt att förbättra sina resultat i andra träningsformer såsom löpning, cykling med mera.

Spinning: Build Up

Emil Persson
Cykelsäsongen utomhus börjar gå mot ett vinteruppehåll och spinningsalen blir förstahandsvalet för många när det kommer till cykelträning. Här får du ett pulsbaserat intervallupplägg som är optimalt att ladda upp med ”off-season” för konditionsuppbyggnad. Hjärtat visar vägen under passets pulstoppar och återhämtningsfaser.

Spinning: Exit

Emil Persson
Efter två intensiva BollnäsEss-dagar med många pass och hård träning är det varken ovanligt eller konstigt att känna sig lite trött och längta efter återhämtning. Kom ihåg att du i hög grad kan påverka din återhämtningstid så att den blir kortare och du snabbare blir pigg igen till nästa träningspass. Emil guidar dig genom ett lågintensivt och behagligt återhämtningspass med direkt feedback via Polars pulssystem.

Spinning: Find Your Superpower

Elin Wennman
Vi är alla olika, alla unika, vi har alla våra egna superkrafter. Yes we do. Häng med in i cykelsalen, lirka, testa, lär känna och ge dig själv en chans att hitta din Superpower. Klassen bjuder på en mix av tungt, snabbt, mjukt och kanske en och annan "all out". Det behöver inte vara krångligare än så, och du... superkrafterna finns där, jag lovar.

Spinning: Kraft

Jim Berg
Vad, hur och varför? Välkommen till en resultatfokuserad spinningklass där du styr och utmanar dig utifrån din nivå för dagen. Klassen är kryddad med glimt i ögat och dunkiga toner. Du får redskap för framgångsrik egen träning med dig hem. Hoppas vi ses!

Spinning: Maxpuls

Jim Berg
Inled BollnäsEss med ett maxpulspass med Jim Berg. Vi reder ut lite knutar kring pulsbegrepp under denna klass: Hur viktigt är det? Vad är den? Hur ska jag träna med hjälp av den? Kanske ger detta pass dig en ny uppfattning om vad just du har i maxpuls.

Spinning: The Greater Your Storm, The Brighter Your Rainbow

Jessica Clarén
Lär dig förstå hur du blir starkare här och nu i en smart och insiktsfull spinningklass med utmaningar som tar dig utanför din bekvämlighetszon. Riktiga intervaller för riktiga människor.

Stark Yoga

Camilla Silver
Flöde, kraft och balans med en känsla av närvaro och andning som hjälper dig hitta in i kroppen. Dynamisk kraftfull yoga där du odlar starka rötter ner i jorden och en glädje upp mot solen. Hitta in i din styrka, svettas ut allt skräp och andas in ny energi! Inspirerad av ashtangayogan med sitt flöde och sekvenser av positioner.

Strong by Zumba®

Monika Lejmann
Våga testa det senaste! Strong by Zumba® är en kombination av HIIT (High Intensity Interval Training), kroppsviktsövningar, styrka och kondition. Den specialdesignade musiken är perfekt synkad till övningarna och ger träningen hög intensitet. Strong by Zumba® ger dig muskulär uthållighet, toning och definition, och givetvis den stora glädjen att träna tillsammans mot höga endorfinnivåer. Observera att detta inte är ett danspass!

TAUFF Endurance

Madelinn Fernandez & Usama Aziz
Träna med de erfarna och välmeriterade skaparna av TAUFF-koncepten, Madelinn Fernandez och Usama Aziz. TAUFF Endurance är ett löpinspirerat koncept som varvar löpintervaller med parövningar och individuella fysövningar med fokus på styrka och stabilitet för löpning.

TAUFF Hybrid

Madelinn Fernandez & Usama Aziz
Fyra TAUFF-koncept i en härlig blandning, i en och samma klass! Här jobbar du i en klassisk cirkel med olika stationer och varvar parövningar med individuella fysövningar, kampövningar och intervaller. Så mycket TAUFF du kan få på en timme, garanterat!

TAUFF MMA

Madelinn Fernandez & Usama Aziz
En klass inspirerad av sporten MMA (mixed martial arts). Enkla mitskombinationer med slag och sparkar varvas med parövningar och fysövningar. Det här är klassen där du får känna dig som en riktig fighter!

TAUFF Play

Madelinn Fernandez & Usama Aziz
En klass för alla som vill träna och ha kul! Mycket lek och skratt utlovas när vi kör parövningar och lekövningar tillsammans. Låt dig dock inte luras av ordet "lek". Det är jobbigare än du tror att leka ;-)

TAUFF Roots

Madelinn Fernandez & Usama Aziz
Det här är klassen som startade TAUFF. Vi går tillbaka till våra rötter som kommer från brottningen. Brottning klassas som världens tuffaste sport (därav namnet TAUFF) och på denna klass får du känna på riktig brottningsfys i närkampsövningar varvat med styrka och individuella fysövningar. En riktigt T(A)UFF klass!

The Big Bang

Team Jumping & Team Spinning
BollnäsEss fyrar av inledningen på 10-årsjubiléet med ett riktigt maffigt träningsfyrverkeri i specialkomponerade jubileumsklassen The Big Bang. I vår största arena står Team Jumping och Team Spinning redo att underhålla dig i ett kombinationspass där du växlar mellan spinningcykel och jumpingmatta. En måste-upplevelse för dig som vill ha en riktigt explosiv start på helgen!

Urban Move

Elin Wennman
Ett träningskoncept som Elin Wennman utvecklat tillsammans med Yogobe. Mycket fokus på core, skuldror och höfter i en färgstark cocktail av balans, stabilitet, styrka och puls. Mjukt, inbjudande och utmanande på samma gång, med pulstoppar för intensitet, hopp för att belasta och stärka skelettet, driv och ös för att kicka igång endorfinerna. Power, passion, lekfull och galet bra träning, med riktigt skön musik som pricken över i:et. Testa, skala av och lägg till, ta det ett steg i taget och ha riktigt kul på vägen.

Workshop: Explore your breath

Linus Johansson
I din kropp finns en outnyttjad resurs, ditt andetag. Du, precis som vi andra, tar ditt andetag för givet. Men med ökad insikt och kunskap kan man förvandla det vanliga andetaget till något så mycket mer. Kom på en inspirerande workshop där du får lära dig mer om ditt andetag och hur du kan utnyttja det för att prestera bättre i rörelse.

Workshop: Ryggskolan

Martin Tunhag
Träna ryggen stark, inifrån och ut. Under denna workshop får du kunskap i hur man kan ändra det beteende som leder till skada eller smärta i rygg. Hur bör vi tänka kring de vanligaste formerna av ryggont? Här får du inspiration och träning inom rörlighet, stabilitet och styrka för att arbeta mot en funktionell och hållbar rygg.

Yoga för idrottare

Annika Lans
Allt fler idrottare och motionärer upptäcker fördelarna med att komplettera sin träning med yoga. Träningen ger många positiva effekter på kropp och välbefinnande. Du blir smidigare, starkare och mer fysiskt uthållig. Den här klassen ger även en skön återhämtning och passar alla. Perfekt att inleda eftermiddagen med!

 

SIMHALL

Rörlighetsträning i bassäng

Torbjörn Svensk
För att utvecklas till en duktig simmare är det många pusselbitar som ska falla på plats. Rörlighet är en av dem. En begränsad rörlighet i exempelvis höft, fotled, ljumskar eller bröstrygg hämmar din teknik vilket i sin tur påverkar slutresultatet. Under detta inslag får du många bra övningar, tekniker och feedback som du kan använda i din fortsatta simträning.

Svensk simträning

Torbjörn Svensk
Ingår simning i någon form i ditt träningsupplägg, eller har du kanske en spännande utmaning på gång? Häng med på ett riktigt bra simträningspass med rutinerade Torbjörn Svensk. Här får du ta del av ett av Torbjörns kvalitativa intervallupplägg för dig som vill utveckla din simuthållighet.

Workshop: Simma snabbare

Emma Igelström
Vill du vässa tiden på klassiker- och triathlonloppen? Eller satsar du på en riktigt snabb inomhussäsong i bassängen? Emma Igelström har tillbringat mer träningstid i vattnet än de flesta, och har erfarenhet av att bli snabbaste kvinnan i världen på bröstsim såväl som att lära sig behärska långa distanser frisim på öppet vatten. I denna praktiska workshop coachar hon dig som vill slipa på tekniken och hitta flow i din simning.

 

UTOMHUS

Backbonanza

Petra Månström
Antar du utmaningen? Testa Petras giftiga backbonanza. Ett uppbyggande och stärkande (och lite kortare) pass som ”tänder lampan” i benen. Backarna kommer på ett mycket effektivt sätt att göra underverk för ditt löpsteg; du kommer att sväva fram under nedjoggen.

Bootcamp

Elin Larsson
Bli den bästa versionen av dig själv! Bootcamp är ett tufft pass, inspirerat av militärträning och med utmaningar på flera plan, både fysiskt och mentalt. Med HIIT (high intensity interval training) som bas använder vi däck, kettlebells, vikter och den egna kroppen som redskap i en mix av styrkeövningar, explosivitet och uthållighet. Du deltar utifrån dina egna förutsättningar och oavsett varifrån du startar kommer du att upptäcka att ingenting är omöjligt – tillsammans är vi urstarka!

Cykla med Clarén

Jessica Clarén
Vi utmanar oss på en rundbana i terrängen där vi tränar på att övervinna och ta hinder, svängar och passager på snabbaste och säkraste sätt. Du utmanas efter din egen förmåga och alla har något att hämta. Klassen körs i samarbete med Järvsö Bergscykel Park som också har ett begränsat antal cyklar till utlåning. Du anger i anmälan om du önskar låna cykel eller om du tar med din egen MTB.

ESS OCR

Tomas Lindgren & Tough Race Sweden
Klättra uppför väggar, kräla under nät, ta dig över diken, balansera högt och lågt, låt pulsen sticka iväg och ladda inför nästa hinder. En helt nybyggd och häftig hinderbana väntar på dig vid arena Hoberget, bara ett stenkast från BollnäsEss huvudarena. Välkommen att testa OCR-träning med coachning av hinderbaneexperterna från Tough Race Sweden.

Functional Fitness

Martin Tunhag
Känn dig som en riktig atlet och testa på den snabbt växande sporten Functional Fitness! Ett heltäckande pass där vi med kvalitativa rörelser, högt tempo och bra variation uppnår nya resultat. CrossFit-atleten Martin Tunhag leder dig genom en utmanande timme du sent kommer glömma.

Kangoo Bootcamp

Isabelle Badéa
Häng med på ett utomhuspass med Kangoo Jumps-skorna på fötterna. Vi varvar löpträning med utmanande styrkeövningar längs vägen och ger både hjärta och muskler en rejäl genomkörare på ett annorlunda, energifyllt och garanterat roligt sätt. Inga förkunskaper behövs. Ett begränsat antal skor finns att låna. Bokas vid anmälan.

Kangoo Run

Isabelle Badéa
Våga ta din löpning ett steg längre – och högre – med Kangoo Run. Med de speciella Kangoo Jumps-skorna på fötterna får du en trampolineffekt i ditt löpsteg och en känsla av att flyga fram. Kangoo Run ger dig en annorlunda löpträningsupplevelse och kan vara ditt mest minnesvärda löp- och intervallpass någonsin. Inga förkunskaper behövs. Ett begränsat antal skor finns att låna. Bokas vid anmälan.

Morgonmilen med Musse

Mustafa Mohamed
Starta lördagen med en skön morgonrunda som erbjuder såväl höstskog som sjöutsikt, tillsammans med löparstjärnan Mustafa ”Musse” Mohamed. Vi kommer att hålla ett tempo på 6 min/kilometer och avrundar vår tur med gemensam stretching för den som vill, innan vi laddar om för nästa pass.

Musses intervallpass

Mustafa Mohamed
Löpskolning, tekniktips och olika variationer av intervaller i ett av löparstjärnan Mustafa ”Musse” Mohameds uppskattade löpträningspass. Utveckla din löpning med utgångspunkt i just din nivå, oavsett om du är en glad löparmotionär eller tävlingssatsande långdistansare.

Rullskidor med Södergren

Anders Södergren
Har du redan hunnit känna på hur det är att åka rullskidor men upplever att du behöver lite input och tips för att få till den teknik och balans som krävs för att få ut mesta möjliga av denna härliga träningsform. Då ska du passa på att hänga på i detta pass där Anders Södergren integrerar teknikövningar med klassisk rullskidsåkning. Ett begränsat antal rullskidor, pjäxor och stavar finns att låna (storlek anges i anmälan). Ta med egen, godkänd hjälm.

Shadowboxer

Lee Oborovski, Kathleen Baum & Nicole Kühn
Rock your limits! Funktionell boxträning med Shadowboxerbälte runt midjan och motståndsband i händerna. Precis som i traditionell boxträning aktiverar du hela kroppens rörelsekedja från fötter, höfter, bål och ända ut i greppet i knytnäven. Träningen är allsidig och gör dig starkare, snabbare och mer explosiv. Häng med på konceptets Sverigepremiär!

Shake & Drum

Ingela Arrbrant
Trumpinnar, eufori och ett ruskigt tempo… Nu kör vi! Shake & Drum har snabbt blivit ett favoritpass – inte minst bland killarna! – tack vare dess tempo och fighting spirit. Vi trummar med pinnarna genom hela passet och tränar till sköna och maffiga rytmer. Armar och överkropp utmanas och pulsen höjs rejält. Välkommen till ett pass fullt av tuff och riktigt rolig träning!

Skidfys med OS-duon

Anders Södergren & Johan Olsson
Anders Södergren och Johan Olsson presenterar höstens perfekta kick-off-pass för dig som vill satsa inför vinterns skidåkning, men även för dig som vill höja din kunskapsnivå inom andra konditionsidrotter. Utomhus, utan redskap, får du ett pass att ta med dig hem för fortsatt träning. OS-hjältarna ger dig inte bara intervallupplägget och styrkeövningarna som du får prova på under passet. De levererar också kunskapen om varför du ska träna just precis så här.

Smartare löpning

Petra Månström
Spring inte fortare än du behöver, och glöm aldrig bort varför du springer. På så sätt kan löpningen bli en livslång kärlek. Snöra på dig skorna och häng med på ett av Petras egna favoritpass där du tränar både kondition och snabbhet samt löpteknik. Ett härligt löppass som tar oss ned till stadens fina motionsspår längs vattnet.

Soma Move® Outdoor

Linus Johansson
Upplev Soma Move i en kraftfull utomhusklass, specialkomponerad för detta tillfälle. Soma Move® är en bra helhetsträning för styrka, flexibilitet, balans, kraft och rytm. Du kommer att röra dig atletiskt och starkt till suggestiv musik, men göra det med en avslappnad kraft – detsamma som du kan se hos en panter. Rent, enkelt och roligt. Klassen presenteras av Linus Johansson, en av konceptets skapare.

Starka fötter, bättre löpsteg

Emma Lindblom
Här får du löpskolning och fotgymnastik i ett utomhuspass som mixar teori med praktik. I de praktiska avsnitten får du prova övningar som kan ge dig starkare fötter och ett bättre löpsteg, vilket i sin tur kan hjälpa dig till förbättrad löpning och minskad skaderisk.

The Body Based Berserk

Linus Johansson
Släpp loss dina styrkor och gå fullkomligt berserk under 45 minuter. Denna otroligt uppskattade konventklass är tillbaka i år igen på BollnäsEss. Ett fullkomligt helt otippat pass med övningar och rörelser som du aldrig gjort förut. Många skratt, nya upplevelser och träningsvärk i muskler du inte visste att du hade utlovas! Let's go BERSERK!!!

XC Crosscountry

Nils Agnér & Joakim Olsson
Järvsö Bergscykel Park

Bli en tekniskt bättre cyklist i terräng! Järvsö Bergscykel Parks duktiga cykelguider är tillbaka på BollnäsEss med XC Crosscountry-cykelpass som ger dig nya utmaningar och tekniktips längs banan. Ett begränsat antal cyklar och hjälmar finns att låna. Du anger i anmälan om du önskar låna utrustning eller tar med egen.

Zumba Fitness®

Monika Lejmann
Med 15 miljoner tränande i 180 länder är Zumba Fitness® en av de snabbast växande träningsformerna i världen. Heta latinska rytmer och läckra danssteg som är enkla att hänga med i ger dig känslan av att vara inbjuden till fest snarare än ett fitnesspass. Kom ut och njut av den friska höstluften och häng med på denna unika utomhusklass på arena Solrosen.

 

FÖRELÄSNINGAR

10 smarta matval för dig som tränar

Emma Lindblom
För dig som tränar är maten av stor betydelse eftersom den påverkar kvaliteten på ditt träningspass och hur din kropp svarar på träning över tid. Vill du optimera din prestation kan det till och med vara avgörande. Äter du tillräckligt i relation till din energiförbrukning och träningsmängd? Tajmar du maten så att den passar din träning? Här får du 10 smarta matval som optimerar din kosthållning och förbättrar din prestationsförmåga.

All in

Emma Igelström
Det är inte dina prestationer som ger dig värde som människa. Att komma till den insikten har krävt en lång resa för Emma Igelström. Hon om någon vet att succé inte är någon garanti för att må bra och vara tillfreds med sig själv. När hon lade simkarriären på hyllan kunde hon se tillbaka på en fantastisk serie av framgångar på allra högsta nivå. Ändå var hon aldrig nöjd. Emma Igelströms föreläsning tar avstamp i det som händer i huvudet. Hur gör man för att påverka sin personliga ”programmering”? Vare sig det gäller att sätta världsrekord i simning, måla om köket eller hitta ett nytt jobb, så behöver tillfredsställelsen komma inifrån.

Från start till mål

Anders Södergren & Johan Olsson
Skidåkarna Anders Södergren och Johan Olsson vet hur det är att ta sig från start till mål i många bemärkelser. De vet vad som krävs för att träna och tävla på hög elitnivå, att fullfölja lopp under hård press när det gäller som mest och medaljen är inom räckhåll. Anders och Johan inleder denna timme med att berätta om sina karriärer, för att sedan visa hur man kan applicera samma tankesätt och metoder som vardagsmotionär. För att du som åhörare ska få ut det mesta av denna timme kommer skidåkarna att vilja ha era frågor och funderingar att besvara och resonera kring. Välkommen till en intressant stund som inspirerar dig i din fortsatta träning.

Kost- och träningstrendernas baksida

Emma Lindblom
Aldrig tidigare har vi sett, hört och läst lika mycket om mat och träning som idag. Sociala medier gör att vi hela tiden får information om kost, träning och hur vi ska se ut. De flesta av oss påverkas på något sätt av de trender och ideal som råder – i vissa fall till det bättre men andra gånger gör vi val som kanske inte passar vår livsstil eller våra träningsmål.

Lev lycklig och fri

Thomas Di Leva
Varför gör vi som vi gör om det ändå inte leder till ett liv i lycka och frihet? Kan vi göra, tänka och känna annorlunda för att skapa en verklighet där vi har kontakt med våra egna hjärtan och samtidigt är lyhörda för omgivningen? Hör Thomas Di Leva tala om några enkla steg vi kan ta på vägen till att leva 100% lycklig och fri. Thomas Di Leva är vid sidan av sin långa artistkarriär en mycket uppskattad föreläsare som alltid levererar en total närvaro och en stark och innehållsrik upplevelse till sin publik. Inspiration och motivation är alltid huvudingredienserna tillsammans med en stor portion humor.

Livet – inte alltid en dans på rosor

Tobias Karlsson
Hör Tobias Karlsson berätta sin historia i denna prisbelönta och fängslande föreläsning, som gav honom utmärkelsen Årets Talare 2016. ”Genom att lyssna till signalerna omkring dig, din egen intuition och genom att ibland ta emot en hjälpande hand från en vän, har jag lärt mig att man kan uppnå drömmen! MEN om du inte är lycklig under resan gång, då kommer du inte heller bli det när du uppnår drömmen. Jag vill börja med att berätta att mitt liv inte alltid varit en dans på rosor”.

Livet & Löpningen

Mustafa Mohamed
Från kamelskötare i Somalia till elitlöpare i Sverige. Mustafa ”Musse” Mohamed har en spännande historia att berätta, från den första kontakten med det nya landet där is föll från skyn, till en tjugoårig karriär i den absoluta löpartoppen. I denna föreläsning får du en inblick i en elitlöpares vardag, från träning till tävling, och hur man håller kärleken till löpningen levande.

Löparsnack med Musse

Mustafa Mohamed
Möt elitlöparen Mustafa ”Musse” Mohamed i en interaktiv teoretisk workshop där du som deltagare är med och skapar innehållet genom att delta i samtalet och ställa frågor om löpning, träning och hälsa. Vad är du nyfiken på idag? Du har möjlighet att lämna in dina frågor i förväg via frågelådan i informationsdisken i entréhallen.

Meet & Greet med The Academy

Veronika Vestlund & Martin Tunhag
Vill du göra din passion till ditt yrke? Med Meet & Greet vill vi på The Academy ge dig som är intresserad av att arbeta med träning, kost och hälsa information om våra utbildningar. Kom och lyssna, ställ frågor och prata med oss om innehåll, upplägg och hur möjligheten till arbete ser ut efter avslutad utbildning. Vi genomför våra utbildningar med ”blended learning” dvs du studerar dels hemma via vår utbildningsportal och dels lärarlett på någon av våra utbildningsorter Stockholm, Göteborg, Malmö eller Halmstad.

OMSTART – Konsten att bryta ihop och komma igen

Olof Röhlander
Att kunna göra en bra omstart har aldrig varit viktigare än nu. Vi möter ständiga förändringar i vår vardag och behöver hela tiden anpassa oss till nya situationer. Varje dag översköljs vi av möjligheter, och det är lätt att hamna på fel spår. Förr eller senare kommer vi alla till en punkt där vi behöver göra en omstart. Olof delar generöst med sig av exempel från sitt eget liv och berättar om både framgångsrika och mindre lyckade omstarter där det funnits viktiga erfarenheter att dra lärdom av. Du får de nycklar du behöver för att lära dig omstarta som ett riktigt proffs.

RADikalt förbättrad återhämtning

Mark Oogan
För elitidrottare är rörlighetsträning en självklarhet och trenden är att fler och fler motionärer också tar sin rörlighet på allvar, vilket gör att rörlighetsträning efterfrågas och erbjuds allt mer på gym och träningsanläggningar. Denna föreläsning handlar om återhämtningens betydelse generellt, och ger dig även specifika exempel på hur du kan arbeta med detta. Vi utgår från de vetenskapligt bevisade effekterna och kunskapen om Self Myofascial Release och dess påverkan på återhämtning och minskad träningsvärk. I exemplen använder vi produkter från RAD och visar hur du kan arbeta vidare med dessa på egen hand.

Rörelseintegrering – Den holistiska principen för att utveckla en mänsklig kropp i rörelse

Linus Johansson
Som fysioterapeut arbetar Linus med det som kallas rörelseintegrering. Det är en princip för hur man utvecklar en mänsklig kropps möjlighet i rörelse. Med utveckla avses både för att minska smärta men också för att öka prestation. Är du i din yrkesroll eller i ditt idrottsutövande intresserad av att få insikt i ett nytt sätt att arbeta med den mänskliga kroppen, manuellt, men också i rörelse, då är det här föreläsningen för dig.

Smartare under vintern – starkare på sadeln

Jessica Clarén
Vi svenskar är fenomenala på att träna för mycket och vila för lite. Hur tränar du året runt för att vara så stark du kan vara när cykelsäsongen väl är här och vintern släppt taget om oss? Jessica Clarén, reder ut vad du behöver tänka på och hur du smartast planerar för att vara motiverad när solen skiner, vägarna är sopade och stigarna snöfria.

Träningsplanering för uthållighetsidrottare

Jim Berg
Chansa inte med din uthållighetsträning – gör en plan! I denna föreläsning får du 10 konkreta tips som hjälper dig att strukturera upp din träning. Jim Berg, tränare med fokus på just konditionsträning kommer att tala om periodisering, kvalitet och återhämtning för uthållighetsidrottare. Du får tips om olika mätmetoder för utvärdering av dina resultat och framsteg och en jämförelse mellan smart/tidseffektiv träning och mera traditionell uthållighetsträning.

Varför träna pulsbaserat?

Elin Wennman
Att lära känna kroppen och börja träna med din puls är ett fantastiskt verktyg, oavsett om ditt mål är att försäkra dig om att du får rätt effekt av din träning, om du vill formtoppa eller ge dig själv extra inspiration och motivation. I den här föreläsningen lär vi känna några viktiga grundstenar i pulsbaserad träning, vad pulsen faktiskt kan berätta för oss samt hur vi ska tänka och planera för att optimera vår träning så att du får ut max av den tid du investerar på vägen mot ditt träningsmål.

Varje kilometer räknas

Petra Månström
Petra Månström har utsetts till superkommunikatör och är en av sportbranschens mest inflytelserika personer. Hon är journalist, författare och influencer som varje vecka inspirerar och motiverar tusentals människor inom hälsa och träning. På BollnäsEss har du chansen att höra henne live i denna inspirationsföreläsning som bland annat baseras på hennes nya bok Smartare löpning. Räkna med energi, motivation och en massa bra träningstips!