• 0001_TACK_for_i_ar_ESSX.jpg
  • 02_tobias_och_calle_001.jpg
  • 03_di_leva_002.jpg
  • 04_musse_001.jpg
  • 05_shadow_boxer_001.jpg
  • 06_scandic_002.jpg
  • 07_Emma_Igelstrom_001.jpg

Presentatörer 2–3 oktober

Karl Dyall

Karl Dyall

Föredrag och Träningspass

Karl Dyall är en av världens främsta crossfit-atleter. Han har också en lång bakgrund som skådespelare, dansare, koreograf och sångare och har arbetat på scen och i tv i över 30 år. Han tog brons i mastersklassen i Reebook CrossFit Games i Los Angeles 2014.

Karl startade ett av Sveriges första crossfit-gym 2010 och har coachat tusentals personer inom träning. I sommar släpper han sin nya bok Fitnessrevolution: Funktionell träning för hela kroppen.


Agneta Sjödin

Agneta Sjödin

Föredrag och Träningspass

Från teaterstudent och ljustekniker till arbete som programledare för otaliga tv-produktioner och författare till flera böcker. I arbetet har Agneta Sjödin rest världen över, men hon har också gjort en inre resa som tog sin början under den 80 mil långa vandring som blev en vändpunkt i hennes liv.

Agneta Sjödin är en skicklig föredragshållare som bjuder både på sig själv och sina erfarenheter under sina inspirerande föreläsningar om livsresor och personlig utveckling.
Anders Södergren

Anders Södergren

Föredrag och Träningspass

OS-guld i stafett, två individuella VM-silver, flera stafettbrons i OS och VM samt två segrar i Holmenkollens klassiska femmil är några av höjdpunkterna i Anders Södergrens femtonåriga landslagskarriär. Med sin karaktäristiska åkstil, styrka och dragvillighet har han satt färg på åtskilliga skidlopp.

Anders Södergren trivs allra bäst längst fram i ledet och var en av lagkamraterna som bidrog till att Johan Olsson kunde soloköra hem VM-guldet i Val di Fiemme 2013.
Annika Sjöö

Annika Sjöö

Föredrag och Träningspass

Hon dansade in i våra hjärtan som segrare i Let’s Dance tillsammans med Magnus Samuelsson. Annika var också den som fick äran att lära kronprinsessan Victoria och prins Daniel deras bröllopsvals. Idag är hon företagare inom kost, träning och hälsa och arbetar som föreläsare, kostrådgivare och instruktör i flera olika träningsformer.

Annika har publicerat två böcker om kost och träning samt gjort tre tränings-dvd:er tillsammans med sin man Michael Hansson Sjöö som är personlig tränare.
Team Peak Performance

Mikael Lindnord

Föredrag och Träningspass

Team Peak Performance består av några av världens mest erfarna multisportare. Under BollnäsEss möter du bland andra lagkapten Mikael Lindnord som kommer att leda förra årets succéinslag multisport.

Vid VM i Ecuador förra året fick laget stor uppmärksamhet då gatuhunden Arthur slog följde med dem ända in i mål.
Maria Olofsson

Maria Olofsson

Föredrag och Träningspass

Maria Olofsson är en del av Nike Master Training Team och jobbar som presentatör inom en mängd olika gruppträningsformer och utvecklar koncept.

Hon har varit engagerad inom branchen i 15 år och anser att det inte finns något bättre än att se sina grupptränings-
deltagares leenden efter ett väl genomfört pass. Hon beskriver sig själv som energifull och anser att det inom träning alltid finns nya saker att lära!


Billan Östlund

Marie-Helene ”Billan” Östlund

Träningspass

Billan var bara 20 år gammal när hon slog hela världseliten och helt otippat tog VM-guld på tvåmilen i Oberstdorf 1987. Året därpå blev hon totaltvåa i Världscupen, och tog VM-silver i Val di Fiemme 1991. Tio år efter det historiska guldet lade skiddrottningen elitskidåkningen på hyllan då hjärtat satte stopp för fortsatt tävlande.

Idag driver Billan och Erik Östlund en restaurang- och konferensanläggning där makarna arrangerar skidläger, teambuilding-aktiviteter med mera.
Elisabeth Andersson

Elisabeth Andersson

Träningspass

Elisabeth är en mycket uppskattad yogalärare med sitt mjuka varma sätt. Hon har en internationell yogalärarlicens i Ashtangayoga från The Hard & The Soft Yoga Institute i New York och är också utbildad i Yin yoga, meditation och mindfulness av Sarah Powers, USA. Elisabeth driver en yogastudio i Bollnäs och har gett ut yoga-dvd:er och en Yin yoga-box.
Mattias Ljungberg

Mattias Ljungberg

Föredrag

Mattias Ljungberg är lagkapten för Konditorilandslaget och en av Sveriges mest kreativa och konstnärliga konditorer med fokus på skulptur. Han och har flera fina priser och uppdrag på meritlistan: Årets Konditor 2006. Guld i Culinary Olympics både 2004 och 2012 med Svenska Kocklandslaget. Mattias ingick i konditorteamet som skapade kronprinsessparets bröllopstårta 2010.

Till vardags arbetar Mattias Ljungberg på Tössebageriet, där han skapade och lanserade vinterns stora fika-snackis wrapsemlan.

Läs mer om Mattias här!
Michael Hansson Sjöö

Michael Hansson Sjöö

Träningspass

Michael har arbetat som personlig tränare i 16 år med allt ifrån rörelsehindrade personer till elitidrottare. Han anlitas som presentatör på träningskonvent runt om i Sverige och har även uppdrag ute i Europa. Han har tagit fram flera gruppträningskoncept och har med sin fru Annika Sjöö släppt tre tränings-dvd:er. Paret har även skrivit boken Mage rumpa lår – Träning som ger resultat. Michael vill förmedla båda kunskap och känsla för träning.
Erik Wickström

Erik Wickström

Föredrag och Träningspass

Erik jobbar som föreläsare, längdskidinstruktör, personlig tränare, skribent och fotograf. Han är chefredaktör för tidningen Vasalöparen och har skrivit boken Längdskidåkning för dig. Förra året vann han Engelbrektsloppet och kom på tjugofemte plats i Vasaloppet. Erik har tillhört svenska landslaget i rullskidor, duathlon och vintertriathlon. Han är en eftertraktad coach och föreläsare med träningsoptimering för motionärer och elitmotionärer som specialområde.

Anna Hammarström

Anna Hammarström

Träningspass

Anna är en av drivkrafterna och eldsjälarna bakom BollnäsEss och är ansvarig för konventet. Hon arbetar även som marknads- och träningskoordinator inom Bollnäs kommun där hon marknadsför och utvecklar tränings- och fritidsverksamheten.

Anna har sin bakgrund inom landsvägscyklingen och har en bred kunskap inom träning och folkhälsa. Hon presenterar sina klasser med energi, kraft och målmedvetenhet.
Anneli Wigren

Anneli Wigren

Träningspass

Med en branschvana på omkring 20 år och ett brinnande intresse för träning är Anneli en mycket rutinerad och omtyckt instruktör. Hon besitter en gedigen kunskap vad gäller gruppträning i alla dess former och inriktningar. Anneli arbetar i instruktörsteamet på Bollnäs Sporthall.
Anders Bergström

Anders T. Bergström

Föredrag och Träningspass

Anders T Bergströms tyngsta merit är titeln Sverige starkaste olympier genom tiderna. Han var den första svenska tyngdlyftare som klarade 400 kilo sammanlagt: 175 kg i ryck och 225 kg i stöt. Han har svenskt rekord i antal landslagsuppdrag och har vunnit åtskilliga SM-guld. Han har varit proffs i Tyskland och fystränat såväl idrottare som skådespelare. Idag är Anders Bergström verksam som företagare och utbildare i träningsbranschen, där han vänder sig till både vardagsmotionärer och världselit.
Linus Johansson

Linus Johansson

Träningspass

Linus Johansson är sjukgymnast, personlig tränare, författare, utbildare och entreprenör i träningsbranschen. Han utvecklar både träningsformer och redskap och är en ofta anlitad föreläsare och utbildare i koncepten SomaMove, SomaMind, Calisthenics, AMP (Athletic Movement Performance) och Kettlebell. Som Movement Practitioner både utför och utbildar han andra i att göra det vi är avsedda för – att vara i rörelse.

hanna rosén

Hanna Rosén

Träningspass

Hanna arbetar heltid som danslärare och är van att arbeta med olika sceniska uttryck och att kooreografera allt från modeshower till musikdramatiska uppsättningar. Hon ingår även i Bollnäs Sporthalls instruktörsteam där hon leder en mängd olika gruppträningsformer inom såväl dans som funktionell träning och rörlighet.
Pär Johansson

Pär Johansson

Föredrag

Entreprenören och grundaren av Glada Hudik-teatern är en eftertraktad, flerfaldigt belönad föreläsare och ledare. Pär drivs av en stark passion för det han gör och visar i sitt arbete hur människor kan utvecklas när man tror på dem och ger dem en chans. Att bryta barriärer och få rädsla och fördomar att övergå till vänskap och förståelse är en av hans drivkrafter. Pär Johanssons föreläsning är fylld av humor och värme. Den lämnar ingen oberörd.
Petra Larsson

Petra Larsson

Föredrag och Träningspass

Petra Larsson har en gedigen idrottslig bakgrund som professionell basketspelare i Sverige och USA. Hon är verksam runt om i världen som domare i basket, simning, crossfit, dans och pole, och utbildar sedan två decennier tillbaka instruktörer och deltagare i många olika träningsformer. Petra har skrivit boken Mammaform, grundade Svenska Poleförbundet och driver Studio DQ i Stockholm.
Hansa Näsman

Hansa Näsman

Träningspass

Efter att ha varit friidrottstränare i närmare 30 år och haft flertalet aktiva med i Finnkampen och på olika internationella mästerskap besitter Hansa en enorm kunskap om träning.

Han själv har ett förflutet som 400- och 800-meterslöpare där han gjorde nationellt gångbara tider. Hansa arbetar idag som fritidschef i Bollnäs Kommun.
Torbjorn Svensk

Torbjörn Svensk

Träningspass

Torbjörn Svensk är före detta elitsimmare för Uppsala Simsällskap och har ett antal SM-medaljer i lagkapp i bagaget. Han arbetar heltid som verksamhetsansvarig och chefstränare för Bollnäs Simsällskap.

Under åren har Torbjörn utbildat många ungdomar och vuxna i crawlsim och är en mycket populär kursledare för sitt pedagogiska och lättförståeliga utlärningssätt. Han är även utbildad Simlinjeinstruktör för Svenska Simförbundet.
Anders Stenberg

Anders Stenberg

Träningspass

Glädje, tuffhet och en stor portion ödmjukhet är vad som kännetecknar Anders klasser. När han inte är i träningslokalen arbetar han som konstruktör i Nordic Gyms designgrupp där han konstruerar och utvecklar företagets maskiner.

Grunden till Anders kunskaper inom träning kommer från hockeyn, men han har även många års erfarenhet som instruktör inom olika gruppträningsformer.
Jonas Svensson

Jonas Svensson

Träningspass

Jonas är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och idrottstränare och har en idrottslig bakgrund som hockeyspelare.

Idag arbetar han heltid i Bollnäs Sporthalls träningsteam med det han brinner mest för – personlig träning, kostrådgivning och gruppträning.
team UX

Team UX by Nordic gym

Träningspass

UX Outdoor är ett figursytt koncept för Crosstraining och träningsburar. Tillsammans med Nordic Gym's UXCROSS-team kommer du under BollnäsEss att få köra detta utmanande och inspirerande träningspass.
Marika Kemps

Marika Kemps

Träningspass

Marika Kemps är personlig tränare, instruktör i mindfulness och hon instruerar och distribuerar Jumping® Fitness. Hon äger och driver också en träningsanläggning i Sigtuna.

Marika arbetar med både kropp och själ i ett helhetstänk som genomsyrar allt hon gör.

unnamed 1

Peter Sandström

Träningspass

Balanskonstnär som driver Stockholms Enhjulingsklubb, arrangerar tävlingar och tränar både ungdomar och vuxna i enhjuling och andra balanskonster. Peter är en av Sveriges SUP-pionjärer som arrangerar träningar och tävlingar sedan fem år tillbaka. Han var också den som introducerade slackline i Sverige.

SALTO

SALTO Dance Company

Träningspass och Uppvisning

SALTO Dance Company är ett danskompani med stor bredd av dansstilar och erbjuder skräddarsydda föreställningar och workshops till event, företag mm. Under BollnäsEss får du möta kompaniets grundare och danskonstnärer Elsa Sjögren och Susanna Sterner Jendi som bland annat är utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. De kommer presentera klassen "Dansträning med SALTO" liksom bjuda på en härlig och underhållande SUP-uppvisning i simhallen. Elsa är även SUP-fitnesstränaren som du möter under SUP-klasserna.

Team Klättring

Team Klättring

Träningspass

Team Klättring består av instruktörer från Bollnäs Klätterklubb med lång erfarenhet både som utövare av sporten och som ledare och instruktörer för klättrare på olika nivåer. Under BollnäsEss kommer Team Klättring att introducera dig som är nyfiken i klättringens grunder, och guida dig genom leder i olika svårighetsgrader både inomhus i Höghammarhallen och utomhus vid Bollnäs Sporthall.
unnamed 2

Martin Sjönneby

Träningspass

Världsmästare i höjdhopp på enhjuling. Balanskonstnär och jongleringsmästare som uppträder med enhjuling, slackline och jonglering, och tränar barn och vuxna. Martin är ena halvan av den uppmärksammade artistduon Unitwins som turnerar i Norden med sin enhjulingsshow.

björn lans

Björn Lans

Träningspass

Björn har vunnit dubbla VM-guld i skidorientering och har efter mångårigt tävlande i multisport och arbete som legitimerad sjukgymnast fått ovärderlig kunskap och erfarenhet inom träningsbranschen. Björn arbetar idag som anläggningschef på Bollnäs Sporthall.

Erik Wästman

Erik Wästman

Träningspass

 Erik är utbildad idrottstränare och har hela sitt liv ägnat sig åt idrott i olika former. Idag arbetar han heltid som badmästare, grupp- och vattenträningsinstruktör vid Bollnäs Sporthall. Utöver detta har han en aktiv tränarroll inom fotbollen.
För Erik har vattenlöpningen alltid varit en viktig kompletterande träningsform till övrig träning samt för återhämtning och rehabilitering. Detta vill han förmedla till alla idrottare som ofta hamnar i samma träningsmönster på land.

lillemor lind7

Lillemor Lind

Träningspass

Lillemor Lind har peppat och motiverat tusentals gruppträningsdeltagare att ge det lilla extra på varje träningspass under sina 14 år som instruktör på Bollnäs Sporthall. Hon instruerar till vardags Box, Nordic Extreme, Cardio och UX Energy. Under BollnäsEss möter du Lillemor som en av presentatörerna i Team UX.

Matilda Åhlström

Matilda Åhlström

Träningspass

Matilda Åhlström är utbildad personlig tränare och hälsocoach. Hon är aktiv simmare på nationell nivå och instruerar i flera gruppträningsformer på Bollnäs Sporthall. På BollnäsEss möter du henne som en av presentatörerna i Team UX