forelasningar

Föreläsningar 2018

10 smarta matval för dig som tränar

Emma Lindblom

För dig som tränar är maten av stor betydelse eftersom den påverkar kvaliteten på ditt träningspass och hur din kropp svarar på träning över tid. Vill du optimera din prestation kan det till och med vara avgörande. Äter du tillräckligt i relation till din energiförbrukning och träningsmängd? Tajmar du maten så att den passar din träning? Här får du 10 smarta matval som optimerar din kosthållning och förbättrar din prestationsförmåga.

All in

Emma Igelström

Det är inte dina prestationer som ger dig värde som människa. Att komma till den insikten har krävt en lång resa för Emma Igelström. Hon om någon vet att succé inte är någon garanti för att må bra och vara tillfreds med sig själv. När hon lade simkarriären på hyllan kunde hon se tillbaka på en fantastisk serie av framgångar på allra högsta nivå. Ändå var hon aldrig nöjd. Emma Igelströms föreläsning tar avstamp i det som händer i huvudet. Hur gör man för att påverka sin personliga ”programmering”? Vare sig det gäller att sätta världsrekord i simning, måla om köket eller hitta ett nytt jobb, behöver tillfredställelsen komma inifrån.

Från start till mål

Anders Södergren & Johan Olsson

Skidåkarna Anders Södergren och Johan Olsson vet hur det är att ta sig från start till mål i många bemärkelser. De vet vad som krävs för att träna och tävla på hög elitnivå, att fullfölja lopp under hård press när det gäller som mest och medaljen är inom räckhåll. Anders och Johan inleder denna timme med att berätta om sina karriärer, för att sedan visa hur man kan applicera samma tankesätt och metoder som vardagsmotionär. För att du som åhörare ska få ut det mesta av denna timme kommer skidåkarna att vilja ha era frågor och funderingar att besvara och resonera kring. Välkommen till en intressant stund som inspirerar dig i din fortsatta träning.

Kost- och träningstrendernas baksida

Emma Lindblom

Aldrig tidigare har vi sett, hört och läst lika mycket om mat och träning som idag. Sociala medier gör att vi hela tiden får information om kost, träning och hur vi ska se ut. De flesta av oss påverkas på något sätt av de trender och ideal som råder – i vissa fall till det bättre men andra gånger gör vi val som kanske inte passar vår livsstil eller våra träningsmål.

Lev lycklig och fri

Thomas Di Leva

Varför gör vi som vi gör om det ändå inte leder till ett liv i lycka och frihet? Kan vi göra, tänka och känna annorlunda för att skapa en verklighet där vi har kontakt med våra egna hjärtan och samtidigt är lyhörda för omgivningen? Hör Thomas Di Leva tala om några enkla steg vi kan ta på vägen till att leva 100% lycklig och fri. Thomas Di Leva är vid sidan av sin långa artistkarriär en mycket uppskattad föreläsare som alltid levererar en total närvaro och en stark och innehållsrik upplevelse till sin publik. Inspiration och motivation är alltid huvudingredienserna tillsammans med en stor portion humor.

Livet – inte alltid en dans på rosor

Tobias Karlsson

Hör Tobias Karlsson berätta sin historia i denna prisbelönta och fängslande föreläsning, som gav honom utmärkelsen Årets Talare 2016. ”Genom att lyssna till signalerna omkring dig, din egen intuition och genom att ibland ta emot en hjälpande hand från en vän, har jag lärt mig att man kan uppnå drömmen! MEN om du inte är lycklig under resan gång, då kommer du inte heller bli det när du uppnår drömmen. Jag vill börja med att berätta att mitt liv inte alltid varit en dans på rosor”.

Livet & Löpningen

Mustafa Mohamed

Från kamelskötare i Somalia till elitlöpare i Sverige. Mustafa ”Musse” Mohamed har en spännande historia att berätta, från den första kontakten med det nya landet där is föll från skyn, till en tjugoårig karriär i den absoluta löpartoppen. I denna föreläsning får du en inblick i en elitlöpares vardag, från träning till tävling, och hur man håller kärleken till löpningen levande.

Löparsnack med Musse

Mustafa Mohamed

Möt elitlöparen Mustafa ”Musse” Mohamed i en interaktiv teoretisk workshop där du som deltagare är med och skapar innehållet genom att delta i samtalet och ställa frågor om löpning, träning och hälsa. Vad är du nyfiken på idag? Du har möjlighet att lämna in dina frågor i förväg via frågelådan i informationsdisken i entréhallen.

Meet & Greet med The Academy

Veronika Vestlund & Martin Tunhag

Vill du göra din passion till ditt yrke? Med Meet & Greet vill vi på The Academy ge dig som är intresserad av att arbeta med träning, kost och hälsa information om våra utbildningar. Kom och lyssna, ställ frågor och prata med oss om innehåll, upplägg och hur möjligheten till arbete ser ut efter avslutad utbildning. Vi genomför våra utbildningar med ”blended learning” dvs du studerar dels hemma via vår utbildningsportal och dels lärarlett på någon av våra utbildningsorter Stockholm, Göteborg, Malmö eller Halmstad.

OMSTART – Konsten att bryta ihop och komma igen

Olof Röhlander

Att kunna göra en bra omstart har aldrig varit viktigare än nu. Vi möter ständiga förändringar i vår vardag och behöver hela tiden anpassa oss till nya situationer. Varje dag översköljs vi av möjligheter, och det är lätt att hamna på fel spår. Förr eller senare kommer vi alla till en punkt där vi behöver göra en omstart. Olof delar generöst med sig av exempel från sitt eget liv och berättar om både framgångsrika och mindre lyckade omstarter där det funnits viktiga erfarenheter att dra lärdom av. Du får de nycklar du behöver för att lära dig omstarta som ett riktigt proffs.

RADikalt förbättrad återhämtning

Mark Oogan

För elitidrottare är rörlighetsträning en självklarhet och trenden är att fler och fler motionärer också tar sin rörlighet på allvar, vilket gör att rörlighetsträning efterfrågas och erbjuds allt mer på gym och träningsanläggningar. Denna föreläsning handlar om återhämtningens betydelse generellt, och ger dig även specifika exempel på hur du kan arbeta med detta. Vi utgår från de vetenskapligt bevisade effekterna och kunskapen om Self Myofascial Release och dess påverkan på återhämtning och minskad träningsvärk. I exemplen använder vi produkter från RAD och visar hur du kan arbeta vidare med dessa på egen hand.

Rörelseintegrering – Den holistiska principen för att utveckla en mänsklig kropp i rörelse

Linus Johansson

Som fysioterapeut arbetar Linus med det som kallas rörelseintegrering. Det är en princip för hur man utvecklar en mänsklig kropps möjlighet i rörelse. Med utveckla avses både för att minska smärta men också för att öka prestation. Är du i din yrkesroll eller i ditt idrottsutövande intresserad av att få insikt i ett nytt sätt att arbeta med den mänskliga kroppen, manuellt, men också i rörelse, då är det här föreläsningen för dig.

Smartare under vintern – starkare på sadeln

Jessica Clarén

Vi svenskar är fenomenala på att träna för mycket och vila för lite. Hur tränar du året runt för att vara så stark du kan vara när cykelsäsongen väl är här och vintern släppt taget om oss? Jessica Clarén, reder ut vad du behöver tänka på och hur du smartast planerar för att vara motiverad när solen skiner, vägarna är sopade och stigarna snöfria.

Träningsplanering för uthållighetsidrottare

Jim Berg

Chansa inte med din uthållighetsträning – gör en plan! I denna föreläsning får du 10 konkreta tips som hjälper dig att strukturera upp din träning. Jim Berg, tränare med fokus på just konditionsträning kommer att tala om periodisering, kvalitet och återhämtning för uthållighetsidrottare. Du får tips om olika mätmetoder för utvärdering av dina resultat och framsteg och en jämförelse mellan smart/tidseffektiv träning och mera traditionell uthållighetsträning.

Varför träna pulsbaserat?

Elin Wennman

Att lära känna kroppen och börja träna med din puls är ett fantastiskt verktyg, oavsett om ditt mål är att försäkra dig om att du får rätt effekt av din träning, om du vill formtoppa eller ge dig själv extra inspiration och motivation. I den här föreläsningen lär vi känna några viktiga grundstenar i pulsbaserad träning, vad pulsen faktiskt kan berätta för oss samt hur vi ska tänka och planera för att optimera vår träning så att du får ut max av den tid du investerar på vägen mot ditt träningsmål.

Varje kilometer räknas

Petra Månström

Petra Månström har utsetts till superkommunikatör och är en av sportbranschens mest inflytelserika personer. Hon är journalist, författare och influencer som varje vecka inspirerar och motiverar tusentals människor inom hälsa och träning. På BollnäsEss har du chansen att höra henne live i denna inspirationsföreläsning som bland annat baseras på hennes nya bok Smartare löpning. Räkna med energi, motivation och en massa bra träningstips!