Föreläsare

2018 års föreläsningar presenteras i juni

Föreläsningar 2017

Bygg din egen handlingsplan – Workshop

Mårten Nylén

Sätt målen med Mårten. En exklusiv workshop där du tillsammans med Mårten Nylén bygger din egen personliga handlingsplan med sikte mot dina mål, vilka de än är. Efter workshopen följer en frågestund där du kan passa på att ställa dina frågor kring hälsa, träning och kost direkt till Mårten.

Dare To Be Great

Jim Berg

En inspirationsföreläsning om målsättningar och motivation. Vad skapar motivation, och hur kan vi konkret öka vår egen? Utgångspunkten tas framförallt ifrån träning men kan definitivt användas ur en generell infallsvinkel.

Den avgörande faktorn

Mårten Nylén

En skräddarsydd föreläsning för årets BollnäsEss. Mårten Nylén kommer att berätta om hur allt startade, om motgångar och framgång, och dela med sig av sin kunskap om träning, kost och hur man skapar balans. En inspirationsföreläsning som både berättar en unik historia och samtidigt ger åhörarna massor av användbara tips, verktyg och såklart: Den betydelsefulla avgörande faktorn.

Hållbar framgång

Cecilia Gustafsson

Känner du ibland att balansen mellan ditt aktiva, intensiva liv och utrymmet för dig själv, den du är och ditt välmående, kunde vara bättre? Cecilia Gustafssons mission är att använda sina resurser, kunskaper och talanger till att få människor att glöda inuti och lysa utåt. Hör om hennes resa och få inspiration till att hitta ditt egna hållbara och fruktbara sätt att verka och leva hållbart framgångsrikt. Du får också konkreta tips på övningar för att förebygga och hantera upplevd press och stress.

Kasta ut vågen

Kristina Andersson

Vi envisas med att kalla det viktminskning när det verkliga målet oftast är att känna sig tightare, smidigare, fräschare och piggare. Vågen är därför många gånger en orsak till misslyckande snarare än ett verktyg för framgång. I denna föreläsning får du inte bara lära dig att sätta rätt mål för din livsstilsförändring – ditt mål, utan även hur du kostmässigt skapar hållbara resultat. Du får helt enkelt de verktyg du behöver för att skapa din egen individanpassade ”succédiet” genom smarta matval och inte minst framgångsrika tankemönster.

Kostmyter och tankevurpor

Kristina Andersson

Kost har aldrig varit så hett som det är idag. Det går inte en dag utan att vi nås av löpsedlar och nyheter som rör hur vi ska äta, inte bara för att vara smala utan också för att hålla oss friska och få bättre träningsresultat. Dessutom produceras det hälsomat som aldrig förr. Med fler och fler tips och råd kommer också fler och fler myter och tankevurpor. Under föreläsningen slår vi hål på några nutida myter och reder ut logiken i vanliga tankevurpor. Ekologiskt, laktosfritt och fruktsocker är några ämnen som kommer att beröras.

Life, Love & Passion

Tony Irving

Lyckan – att våga vara dig själv! Tonys föreläsning handlar om saker som Tony har varit tvungen att ta sig igenom i livet. Hans resa har gått från att ha varit en homofobisk, ung kyrkgosse som gifte sig med en kvinna och hatade sig själv och gömde sig i alkohol, festande och droger, till att vara en öppet homosexuell, gift med en man och drog- och alkoholfri person som hittat lyckan i de dagliga sakerna. Tony talar om sin förändring, om att vara lycklig och om att våga ändra på sig själv. Att förstå och acceptera sig själv är den svåraste resan i livet: Cut the crap – du har alla förutsättningar för att bli vem du vill bli och leva som du vill leva. Men att hitta styrkan för att förändra är livets största utmaning.

Löparens hjärta

Markus Torgeby

Markus Torgeby lämnade som 20-åring allt för att leva som eremit i en kåta i de jämtländska skogarna för att försöka hitta fotfästet i en slirande tillvaro. Han hade tänkt stanna där i ett år. Det blev över fyra. Hör hans berättelse om åren i skogen och hur de hjälpte honom att landa ”med huvudet på kroppen”, med nya insikter och en egen livstråd att följa.

Movement variability is the future

Matthew Griffiths

Variation i rörelse är en viktig aspekt och grundläggande komponent i att träna för optimal hälsa och prestation, det är både forskare och tränare överens om. Denna föreläsning förklarar vad det innebär och hur du kan ta med dig de nya rönen kring rörelsevariabilitet och tredimensionellt tänk i din egen träning, oavsett om du är motionär eller atlet.

Mål som motivation

Jimmy Lidberg

Varför tränar du? Vad motiverar dig? Som PT och coach arbetar Jimmy Lidberg ständigt med att hjälpa människor att hitta glöden i träningen. I den här föreläsningen delar han med sig av sina erfarenheter från brottarkarriären och yrket som tränare för både elitidrottare och motionärer. Du kommer att få ta del av hans filosofi kring att hitta dina personliga drivkrafter och hur dina mål kan bli din motivation.

Målet med livet

Linus Johansson

En underhållande föreläsning där Linus Johansson lovar att ge dig svaret på frågan vad målet eller meningen med livet är, i förhållande till din kropp och evolutionens "avsikt" för dig på den här planeten. Den som har svaret på den frågan kan också svara på ”Hur mycket är ”tillräckligt” mycket träning?” Och ”Vad är det som kommer att göra att jag lyckas med min träning?”

Nå dina mål med sociala medier

Frida Boisen

Att nå ut med ditt budskap i mediebruset och säkra din plats i det enorma utbudet av flöden och kanaler är en utmaning – men också en fantastisk möjlighet. Experten Frida Boisen har knäckt koden till digital framgång och delar frikostigt med sig av knepen i denna inspirerande föreläsning om dagens och morgondagens möjligheter i de sociala medierna.

När målen blir verklighet

Sabina Dalfjäll

Som PT, tränare och med en egen aktiv karriär som professionell dansare och utövare av flera sporter har Sabina Dalfjäll många års erfarenhet av målfokuserat arbete. Mångsidiga Sabina blev känd för hela svenska folket som tränare i senaste säsongen av Biggest Loser – ett uppdrag som var ett mål som blev verklighet. Hör henne berätta om sina erfarenheter och det magiska i att hjälpa andra genom svett, slit, tårar och glädje mot målen.

Peptalk – kost & träning

Kristina Andersson & Sabina Dalfjäll

Två proffs på livsstilsförändringar, näringsfysiologen Kristina Andersson och tränaren Sabina Dalfjäll, teamar upp till peptalk och frågestund i ett interaktivt forum för dig som är intresserad av kost, träning och hälsa. Ta chansen att få just dina frågor besvarade (du ställer dem i förväg via frågelådan i receptionen) – eller kom och lyssna till andras frågor och experternas svar under en intressant stund där frågetecken rätas ut.

The Mauler – karriären och idrotten

Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson tillhör Sveriges absolut hetaste idrottsstjärnor just nu. Som en av världens främsta utövare av MMA, Mixed Martial Arts, har han siktet inställt på en titelmatch i lätt tungvikt. Gustafsson började träna boxning vid tio års ålder och upptäckte MMA som tjugoåring. Hör honom berätta om sin karriär och kampen för att nå toppen i sporten som i ett slag förändrade hans liv och gjorde honom till The Mauler med hela svenska folket.