forelasningar
Thomas Di Leva

Thomas Di Leva

Lev lycklig och fri med Thomas Di Leva.
Thomas Di Leva är en av Sveriges största offentliga profiler. Vid sidan av sin långa artistkarriär ger Thomas även sedan 20 år tillbaka kurser i meditation och personlig utveckling. Thomas Di Leva är dessutom en mycket uppskattad föreläsare som alltid levererar en total närvaro och en stark och innehållsrik upplevelse till sin publik. Inspiration och motivation är alltid huvudingredienserna tillsammans med en stor portion humor.

Petra Månström

Petra Månström

Varje kilometer räknas
Petra Månström är journalist, löparcoach, influencer och författare. Hon driver bland annat Maratonpodden som är Sveriges största podd om uthållighetssporter. Hennes blogg fick pris för 2017 års bästa löparblogg och Petra har utsetts till superkommunikatör och är en av branschens mest inflytelserika personer. Hon är i höst aktuell med sin tredje bok: Smartare löpning - 100 löparhacks för roligare rundor och träning. Hör Petra föreläsa och följ med på hennes löppass fulla av pepp och inspiration.

Tobias Karlsson

Tobias Karlsson

Livet – inte alltid en dans på rosor
Med glimten i ögat, en stor portion humor och ännu mer tålamod har Tobias Karlsson lärt både stjärnor och vanliga Svenssons att dansa. Hans brinnande passion för dansen mjukar upp även de stelaste höfter, och han är en internationellt hyllad artist och strålande entertainer. Tobias utsågs till Årets Talare 2016. Under sina 16 säsonger i Let’s Dance har han fört fram en rad kvinnor till stordåd. Låt honom inspirera dig på BollnäsEss!

Mustafa Mohamed

Mustafa Mohamed

Löparsnack med Musse, Livet & Löpningen
Mustafa ”Musse” Mohamed har varit Sveriges främste långdistanslöpare på herrsidan sedan tidigt 2000-tal. Han har sprungit två OS-finaler, tre VM-finaler, tagit tre EM-medaljer och 25 SM-guld. På BollnäsEss möter du honom i löpträningspass och en föreläsning som ger en inblick i hur han som mångårig aktiv elitlöpare håller kärleken till löpning levande.

Olof Röhlander

Olof Röhlander

OMSTART – Konsten att bryta ihop och komma igen
Olof Röhlander är en av Sveriges bästa föreläsare med flertalet talarutmärkelser. Han är författare, mental tränare, certifierad coach och har en bakgrund inom idrotten som elitsatsande bordtennisspelare och mental tränare för Svenska Bordtennislandslaget och Örgryte Fotboll. I sommar debuterar han som sommarpratare i Sveriges Radio P1.

Emma Igelström

Emma Igelström

All in
Hon är en av Sveriges främsta simmare genom tiderna, med sju världsrekord, fem VM-guld och tretton EM-guld bland meriterna. Idag är Emma aktiv triathlet med flera genomförda Ironman. Hon är dessutom en inspirerande föreläsare. På BollnäsEss kan du höra henne föreläsa om prestation och personlig utveckling. Hon guidar dig även in i triathlonträningens värld och leder en workshop för dig som vill simma (ännu) snabbare.

Johan Olsson

Johan Olsson

Från start till mål
VM-guldet i Val di Fiemme efter 35 kilometers solokörning är ett av de råaste loppen i skidhistorien, och det var också det som bidrog till Johan Olssons bragdguld 2013. Under elitkarriären han hann också ta ett individuellt OS-silver och OS-guld i stafett tillsammans med bland andra Anders Södergren. Johan Olsson arbetar idag som tränare för svenska herrlandslaget och som coach och föreläsare i eget företag.

Anders Södergren

Anders Södergren

Från start till mål
OS-guld i stafett, två individuella VM-silver, flera stafettbrons i OS och VM samt två segrar i Holmenkollens klassiska femmil är några av höjdpunkterna i Anders Södergrens mångåriga landslagskarriär. Idag arbetar Anders Södergren som sponsorcoach för Svenska Skidförbundet. Han älskar fortfarande att både träna och tävla men gör det på en annan nivå som fd elitskidåkare.

Emma Lindblom

Emma Lindblom

10 smarta matval för dig som tränar, Kost- och träningstrendernas baksida
Emma Lindblom är idrottsnutritionist, legitimerad dietist, har en mastersutbildning i Exercise Science och är utbildad personlig tränare. Efter en löparkarriär på elitnivå och många års studier och egenföretagande i USA bor Emma idag i Stockholm. Hon arbetar på Riksidrottsförbundet samt föreläser hos företag och inom idrotten. Hon är skribent på Runner’s World och har skrivit flera böcker om mat för tränande.

Linus Johansson

Linus Johansson

Rörelseintegrering – Den holistiska principen för att utveckla en mänsklig kropp i rörelse
Linus är fysioterapeuten som arbetar med den mänskliga kroppens funktion i fokus. Som formgivare och författare har han flera boktitlar och varumärken i bagaget. Linus är också en populär föreläsare, inspiratör och utbildare. Han reser över hela landet för att sprida kunskapen om rörelse och dess fördelar.

Jessica Clarén

Jessica Clarén

Smartare under vintern – starkare på sadeln.
Jessica är en eldsjäl i träningsbranschen och har genom åren alltid strävat efter att vara nytänkande. Hon är ambassadör för Scott och Nike samt utbildare för Technogym. 2013 grundade hon She Rides community och är utvald som Strong Her ambassadör. Hon är dessutom en av Sveriges mest lästa och mest inflytelserika träningsbloggare. Jessica bygger cykelutbildningar och utvecklar konceptklasser med världen som arbetsplats, och är numera också tävlingscyklist.

Jim Berg

Jim Berg

Träningsplanering för uthållighetsidrottare
Jim arbetar som ambassadör och presentatör åt Polar och är trainer åt Les Mills Nordic i RPM®, Sprint® och Bodybalance®. Han är Team Manager och tävlar för Giro Cycle Team i landsvägscykling på nationell elitnivå i Sverige. Jim utbildar instruktörer i spinning/cykling och håller dessutom föreläsningar och inspirationsklasser och workshops inom träning och hälsa med fokus på konditionsidrott.

Elin Wennman

Elin Wennman

Varför träna pulsbaserat?
Elins signum som presentatör och ledare är den totala närvaron och värmen hon sprider. Kunskapen och erfarenheten av över tio år inom träningsbranschen som konceptutvecklare, utbildare och instruktör genomsyrar hennes genomtänkta klasser som aldrig tummar på varken upplevelse eller kvalitet. När Elin inte arbetar med att dela kunskap kring pulsbaserad träning för Polar Sverige jobbar hon som mycket uppskattad instruktör och personlig tränare på SATS i Stockholm.

Mark Oogan

Mark Oogan

RADikalt förbättrad återhämtning
Mark Oogan har hållit på med idrott och träning hela livet, främst som aktiv inom kampsport och cykling. Han är Certified Natural Trainer och driver idag egna gymmet Bonobo Gym där han också leder fullsatta klasser fyllda av rörelseglädje i olika former. Han mixar gärna koordination, rörlighet, balans, rytm och styrka. Mark är också en del av Team RAD.

The Academy

The Academy

Meet & Greet
The Academy är landets ledande utbildningsföretag inom träning och hälsa. I närmare 20 år har The Academy utbildat, fortbildat och inspirerat ledare, tränare och instruktörer i branschen. Mottot ”Learning for life” visar skolans strävan; en holistisk helhetssyn på utbildning där fokus ligger på personlig utveckling och att möta branschens efterfrågan av kvalitativ kompetens. På BollnäsEss är The Academy på plats för att inspirera dig som är intresserad av att arbeta i träningsbranschen.